Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Guantanamo’da intihar skandalı

ABD’de yayımlanan New York Times gazetesindeki habere göre, Amerikan deniz piyadesi Robert Durand, ‘’Tutuklulardan biri, yatağını, hala uyuyormuş izlenimini verecek şekle getirmiş ve tavana kurutmak için astığı çarşafın arkasında intihar etmiş. Diğer ikisi de boyunlarını düğümlediklerini gardiyanlardan gizlemeye çalışmış’’ dedi.


Kosova görüşmeleri bir ay sonra

Birleşmiş Milletler’in (BM) Kosova özel temsilcisi Martti Ahtisaari, Kosova’nın nihai statüsünün belirlenmesine yönelik taraflar arası görüşmenin bir

İsrail halkı açlık grevinde

İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, güvenlik kuruluşları ve İsrail Ordusuna, geçen Cuma gününden bu yana artan Kassam füzesi saldırılarına karşı, füze


  Filistin meclisi acilen toplanıyor

Filistin meclisi, Filistin lideri Mahmud Abbas’ın 26 Temmuz’da düzenleneceğini açıkladığı referandumun meşruiyetini ele almak üzere acil toplantı yapıyor.


  Bağdat’ta bombalı saldırı

Irak’ın başşehri Bağdat’ta petrol rafinesine işçi taşıyan otobüse yapılan bombalı saldırıda en az 6 kişi öldü ve 12 kişi ise yaralandı.


  Irak’taki asker sayısı azalacak

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak El Rubai, Ebu Musab El Zerkavi’nin öldürülmesinin ardından birçok belge ele geçirdiklerini belirtti.


  Haniye-Abbas yine görüştü

Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile Filistin lideri Mahmud Abbas, referandum meselesini ele almak amacıyla Gazze’de bir kez daha bir araya geldi.


  Olmert, destek için İngiltere’de

Amerika ziyaretinin ardından İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ülkesinin nihai sınırlarını belirleme planına destek kazanmak için bugün İngiltere Başbakanı Tony Blair ile bir araya gelecek. Sınırları tek taraflı çizmeden önce Filistinliler ile müzakereler yapma sözü vermesine rağmen Olmert’in İngiltere’den istediği desteği alması beklenmiyor.


  Bakuba’da intihar saldırısı 8 ölü

Irak’ın Bakuba şehrinde dışındaki bir kontrol noktasında düzenlenen intihar saldırısında, 8 kişinin öldüğü bildirildi. Polis, akşam saatlerinde Irak askerlerinin bir gün önce kurduğu kontrol noktasında bir intihar saldırganının üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 4 kişinin de yaralandığını kaydetti.


  Saddam'ın kardeşi duruşmadan atıldı

Devrik Irak devlet başkanı Saddam Hüseyin’in yargılandığı mahkemede, sanıklar arasında bulunan Saddam’ın üvey kardeşi Barzan İbrahim el Tiktiri duruşma salonundan atıldı.


  Terörle mücadele tehlikeli şaşırtmaca

İngilizlerin ünlü Oxford üniversitesi bünyesindeki bağımsız düşünce grubu, terörle mücadeleyi ‘’tehlikeli şaşırtmaca’’ olarak değerlendirdi.


  AB’ye İsrail’in insan haklarını ihlâlini inceleme çağrısı

Uluslararası Af Örgütü, İsrail’in insan haklarını sürekli ihlal ettiğini bildirerek, AB’nin konuya öncelik vermesini istedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004