Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Asıl tehdit irtica değil, ahlâksızlık

Sık sık haberlere konu olur. “Toplantısı şu kadar saat süren Milli Güvenlik Kurulu ulusal güvenliğimize yönelik tehditleri görüştü” diye. Daha sonra da bu tehditler önem derecesine göre sıralanır: İrtica, PKK terörü, dış tehditler vesaire...



Suçlu üretme sistemine doğru

Türkiye’yi Terör Yasası’nın eşiğine getiren çizgi kendiliğinden oluşmak yerine bilinçli bir çabanın sonucu gibi gözüküyor. Emekli general Adnan Tanrıverdi’nin bir süre önce Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin imzalanmasını bir dizi tahrikle bağlantılı olarak değerlendirmesi bu konuda yeterli sezgiyi sağlamakta.



Uzayan, giderek incelen bir yoldayız

Financial Times’ın tanınmış isimlerinden Quentin Peel geçen hafta yazdığı bir yorumda durumu perspektife oturttu. AB’nin “Bilim ve Araştırma” faslında Türkiye ile müzakerelere başlayacağı öngörüsünde bulunan Peel, “En kolaylarından olan bu konularda bile bu noktaya ancak sekiz ayda gelinebildi” dedi.



Eski iştah yok

Avrupa Birliği’nin bugünlerde tartışmaya açtığı ve Coreper toplantılarının belgelerinde çok açık bir şekilde Türkiye’nin reform sürecini yavaşlattığı ve hükümetin ‘eskisi kadar’ demokratikleşme iştahına sahip olmadığı eleştirileri yer alıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004