Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Filistin’e dostluk köprüsü

Filistin’in en yoğun çatışma bölgelerinden Beyt-i Hanun Belediye Başkanı Muhammed Nazik El Kafarna ve Başkan Vekili Mecdi Ebu Amsha, Beykoz ve Beyt-i Hanun şehirlerinin sosyal ve kültürel projeler yürütebilmesi için resmî diyalog sürecini başlattı.

İHH’nın dâvetlisi olarak Türkiye’ye gelen Beyt-i Hanun Belediyesinden bir heyet Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ü makamında ziyaret etti. İsrail ile Filistin arasında bir sınır şehri olan Beyt-i Hanun çatışmaların en yoğun yaşandığı yerlerden biri olarak biliniyor. İsrail uçakları tarafından haftada birkaç kez bombalanan şehirde 45 bin kişi yaşıyor. Gazze’nin Kuzey bölgesindeki bombardımanlar sebebiyle oluşan bina ve arazi enkazlarının şehrin en büyük problemi olduğu ifade ediliyor. 12 bin 500 dönümlük araziye sahip Beyt-i Hanun şehrinin zengin narenciye bahçeleri bulunuyor. Ancak son dönemde artan saldırılar sebebiyle 7 bin dönümlük tarım arazileri de tahrip olmuş durumda. Günlük hayatı devam ettirmek için gayret eden ilçe halkının en büyük sorununu işsizlik oluşturuyor.

Şubat 2005’teki seçimlerden bu yana ilk kez yurtdışına çıkabildiğini ifade eden Beyt-i Hanun Belediye Başkanı Muhammed Nazik El Kafarna, kültürel ve sosyal destek sağlayabilecekleri şehirlerle diyaloğu oluşturarak, şehirdeki insanları savaş psikolojisinden kurtarmayı amaçladıklarını belirtti. El Kafarna, Beyt-i Hanun’da spor kompleksi, gezi parkı ve hastahane inşa etmeye başladıklarını, ateş altında da olsa normal hayatın devam ettirileceğine dikkat çekti.

Yıllardan beri devam eden çatışmalar sebebiyle sıkıntı çeken Filistin halkına yardım elini uzatacaklarını söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, özellikle çocuk delegasyonlarını Beykoz’daki ailelerle buluşturarak sosyal dayanışmayı arttıracaklarını ifade etti. Başkan Ergül, belediyecilik faaliyetleri anlamında da destek vermeye çalışacaklarını, kardeş şehir hukukuyla resmî diyalog sürecini de başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Yeni Asya / İSTANBUL

19.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gençlere duâlı destek

  STK'lar, uzmanlar, yazarlar TMK'ya karşı

  Kıbrıs krizinin çözümü de reformlara bağlı

  Disiplin affını çıkarın artık

  İsrail savaş suçu işliyor

  Kıbrıs müzakerelere karıştırılmamalı

  Bakoyanni: Yeni teklif hazırlıyoruz

  Dünya çocukları Türkçe için yarıştı

  Cumhurbaşkanını Meclis seçsin

  Okullar depreme karşı güçlendiriliyor

  Özgür-Der üyesinden 17 gündür haber yok

  Yük trenine bombalı saldırı

  Helikopter ihalesinde rötar

  Yeni Asya mezuniyet gecesinde buluşturdu

  Filistin’e dostluk köprüsü

  Su kıtlığı kapıda

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004