Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İsrail savaş suçu işliyor

Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Sarıhan, İsrail’in savaş suçu işlediğini söyledi. Sarıhan şöyle dedi: “İşgal yönetiminin Gazze’de sivil halka yönelik saldırıları açıkça terör olayıdır. Bir yandan tek taraflı bir yol haritası ile barışı tesis etme iddiaları dile getirilirken diğer yandan izlenen politikalar tam tersi bir niyet ve iradenin varlığını gözler önüne sermektedir.”

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Nurullah Sarıhan, İsrail’in savaş suçu işlediğini söyledi.

Nurullah Sarıhan, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail işgal yönetiminin son günlerde Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılarını yeniden artırmasının endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek, “İşgal yönetiminin Gazze’de sivil halka yönelik saldırıları açıkça terör olayıdır. Bir yandan tek taraflı yol haritası ile barışı tesis etme iddiaları dile getirilirken diğer yandan izlenen politikalar tam tersi bir niyet ve iradenin varlığını gözler önüne sermektedir” dedi.

Sarıhan, BM Genel Sekreteri’nin sadece endişe ve üzüntülerini dile getirmekle yetindiği saldırılar karşısında, hiçbir uluslararası mekanizmanın caydırıcı rol oynamamasının işgalci terörü desteklemekten başka bir şey olmadığını söyledi. Her defasında demokrasiden dem vuranların Filistin’de gerçekleştirilen seçimlerin sonuçlarından duydukları rahatsızlığın bedelini bütün Filistin halkına ödettirmeye çalışarak seyirci kaldıkları saldırı ve katliamların ortağı, sorumlusu konumunda olduğunu ifade eden Sarıhan, şunları kaydetti:

“Hamas’ı hükümet yapan iradeyi kabul etmeyenlerin olası bir referandumu gündeme getirmesi tam bir çifte standart ve iki yüzlülüktür. Özellikle o bölgenin tapularını ellerinde bulunduğunu söyleyenlere sesleniyoruz: ‘Bölgede işgalci terörün hedefi olan insanlara sahip çıkın. Unutmayın ki yeterince net tavır koymamanız İsrail yönetimini hukuk dışı uygulamaları konusunda cesaretlendirmektedir.’ Filistin yönetimini karşı saldırılara yönelmeye teşvik eden saldılar sorunun tümüyle çözümsüzlüğüne ortam hazırlamaktadır. Uluslar arası hukuku hiçe sayan, insan hakları örgütlerinin uyarılarını dikkate almayan İsrail yönetimi açıkça savaş suçu işlemektedir. Sadece Ortadoğu’nun değil, bütün dünya barışını tehdit eden söz konusu saldırgan politikalara bir an önce son verilmeli, Hamas ve El-Fetih ise terör yönetimine karşı birlikte hareket ederek hazırlanan oyuna düşmemeliler. Mülteci kampları ve cezaevlerinde insanlık dışı uygulamaları devam ettiren İsrail yönetimi insanlığa karşı işlediği suçlar dolayısıyla mutlaka yargılanmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, hükümet ve Türkiye-İsrail dostluk grubu üyesi milletvekilleri başta olmak üzere ilgili bütün taraflar yaşanan olaylar dolayısıyla sorumluluk altındadır. Filistin’de kalıcı ve kabul edilebilir bir barıştan yana olan herkesi duyarlı davranmaya dâvet ediyor, devam eden işgal politikaları ve saldırıları dolayısı ile İsrail yönetimini şiddetle kınıyoruz.”

Yeni Asya / İSTANBUL

19.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gençlere duâlı destek

  STK'lar, uzmanlar, yazarlar TMK'ya karşı

  Kıbrıs krizinin çözümü de reformlara bağlı

  Disiplin affını çıkarın artık

  İsrail savaş suçu işliyor

  Kıbrıs müzakerelere karıştırılmamalı

  Bakoyanni: Yeni teklif hazırlıyoruz

  Dünya çocukları Türkçe için yarıştı

  Cumhurbaşkanını Meclis seçsin

  Okullar depreme karşı güçlendiriliyor

  Özgür-Der üyesinden 17 gündür haber yok

  Yük trenine bombalı saldırı

  Helikopter ihalesinde rötar

  Yeni Asya mezuniyet gecesinde buluşturdu

  Filistin’e dostluk köprüsü

  Su kıtlığı kapıda

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004