Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gençlere duâlı destek

Öğrenci Seçme Sınavı dün yapıldı. ÖSS öncesi öğrenciler ve velileri büyük heyecan yaşarken, saatler öncesinden sınavın yapılacağı merkezlerin önü doldu. Çocuklarını imtihan salonlarına uğurlayan bazı anne babalar, ellerindeki kitapları açarak dua okudu. Kimi dua edip, kimi Kur’ân-ı Kerim okurken, bazıları da tesbih çekti.

ÖSS öncesi öğrenciler ve velileri büyük heyecan yaşdı. Sınava saatler kala sınavın yapılacağı merkezlerin önüne çocuklarıyla birlikte gelen veliler, çocuklarını sınav salonuna uğurladıktan okul bahçelerinde çocuklarının başarısı için duâ edip, Kur’ân-ı Kerim okudu. Velilerin bazıları ellerindeki kitapları açarak duâ okurken, kimileri bazıları da tesbih çekti.

Erzurum’da ÖSS’ye katılan Haluk Dalmış (17) adlı öğrenci, sınava girdikten yaklaşık yarım saat sonra stres sebebiyle baygınlık geçirdi. Salon görevlileri tarafından müdahale edilen öğrenci, kendine gelemeyince çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastahaneye götürüldü. Numune Hastahanesi’nde tedavi altına alınan öğrencinin sinirlerinin boşaldığı belirlendi.

Kayseri’de de, ÖSS’ye giren Demet Karakaya isimli öğrenci, sınav esnasında aşırı strese dayanamadı. Mide ağrısı şikâyetiyle sınav yetkilisine başvuran Karakaya, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastahanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Bir yıllık çalışmasının emeğini verirken fenalık geçiren Karakaya, gözyaşlarına hakim olamadı.

1 MİLYON 537 BİN ADAY TER DÖKTÜ

Üniversitelerde okumak isteyen 1 milyon 537 bin 433 adayın sınav heyecanı sona erdi. Dün saat 09.30’da başlayan sınav, 12.45’de tamamlandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, Türkiye’de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC’nin başşehri Lefkoşa’da, toplam 5 bin 23 binada, 78 bin 135 salonda gerçekleştirilen sınavda, 230 bin 505 kişi görev aldı. Adaylar, bu yıl ilk kez ÖSS’deki yeni sistemle tanıştı. Eski sisteme göre 15 dakika fazla süren sınavda, ön lisans programlarına girmek isteyen adaylar 4, lisans programlarını tercih etmek isteyenler 6 test cevapladı. Her bir testte 30 soru yer aldı. Adaylar, bu yıl ilk kez ÖSS’de tuvalet izni de kullandılar. Bayan adayların bayan görevliler, erkek adayların da erkek görevliler eşliğinde tuvalete gitmelerine izin verildi. Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar, 25 Haziran Pazar günü Yabancı Dil Sınavı’na (YDS) girecekler.

/ İSTANBUL

19.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gençlere duâlı destek

  STK'lar, uzmanlar, yazarlar TMK'ya karşı

  Kıbrıs krizinin çözümü de reformlara bağlı

  Disiplin affını çıkarın artık

  İsrail savaş suçu işliyor

  Kıbrıs müzakerelere karıştırılmamalı

  Bakoyanni: Yeni teklif hazırlıyoruz

  Dünya çocukları Türkçe için yarıştı

  Cumhurbaşkanını Meclis seçsin

  Okullar depreme karşı güçlendiriliyor

  Özgür-Der üyesinden 17 gündür haber yok

  Yük trenine bombalı saldırı

  Helikopter ihalesinde rötar

  Yeni Asya mezuniyet gecesinde buluşturdu

  Filistin’e dostluk köprüsü

  Su kıtlığı kapıda

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004