Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

En üst düzeyde itiraf!

ABD’nin Irak Büyükelçisi Zalmay Halilzad, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’a gönderdiği raporda, Irak’ta günlük yaşamın gerçek yüzünü ortaya serdi. The Washington Post gazetesi, basına sızan Halilzad imzalı raporda, Irak’taki durum hakkında karamsar bir tablo çizildiğini ve bölünen ülkedeki gerçek yöneticilerin militanlar olduğu yönünde bilgi verildiğini yazdı.


Irak'ta işçi katliamı

Irak’ın Bakuba şehrindeki bir köyde, tavuk çiftliğinde çalışan 13 Iraklı, ABD’nin gece yarısı düzenlediği baskınlar sırasında öldü.

ABD’ye Atatürk, İnönü ve Özal gibi ortaklar lâzım

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman günümüzün güvenlik sorunlarıyla başa çıkabilmek için ABD’nin M. Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Turgut Özal gi


  Talat’tan Annan’a mektup

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri Kofi Annan’a yeni bir mektup göndererek, Kıbrıs Türk tarafının teknik komitelerin kurulmasına ilişkin kararlılığını bir kez daha yineleyerek, Annan’dan, komitelerin bir an önce kurulabilmesi için müdahil olmasını istedi.


  Japonya çekiliyor, İtalya sırada

Financial Times gazetesi Irak’ın işgaline katılan ‘istekli’ grubun, artık ‘huzursuzlar’ grubuna dönüşmeye başladığını yazdı. Japonya’nın ardından, İtalya’nın yeni Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema da, Amerikan Dışişleri Bakanı ile yıl sonunda Irak’tan ayrılma konusunu görüştü.


  Afganistan’da Türk şoförü öldürüldü

Afganistan’ın Farah şehrinde, bir Türk şoförünün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.


  Sderot halkı füze sersemi

İsrail’in güneyinde bulunan ve Gazze Şeridi ile sınır komşusu olan Sderot’ta halk, kente giriş ve çıkışları engellemeye başladı.


  Felâketler bağışa sevk etti

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, Asya’daki tsunami felâketi, Pakistan depremi ve ABD’yi vuran Rita, Katrina ve Wilma kasırgalarının, ABD’li hayırseverleri daha fazla bağış yapmaya yönelttiğini ortaya koydu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004