Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Millete güvenelim

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Ben siyasette bir tek şeye karşıyım; cepheleşme, kutuplaşma, zıtlaşma, değerler üzerinden yapılan bu tür siyaset arayışlarına karşıyız. Böyle bir arayışın, böyle bir cepheleşmenin içinde olmamız mümkün değildir. Millete güvenmek lâzım” dedi.


Gazetelere reklam yasağı yok

4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanununun 19. maddesinde “Bira ve şarap dahil her türlü alkollü içkinin televizyon, kablolu yayın, r

Erdoğan: Kıbrıs’ta 11adım öndeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs’ta siyasî çözümün AB zemininde değil, BM zemininde olacağını belirterek, “Şu anda biz daha güçlüyüz. Ne demiştik


  Yargı üzerine düşeni yaptı

AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, Şemdinli olayları davasında verilen kararla ilgili olarak, ‘’Yargı, üzerine düşeni yapmıştır’’ dedi.


  TMK tasarısına ortak tepki

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Yayıncılar Birliği, Türkiye Yazarlar Sendikası, Türkiye Pen Merkezi ve Kitap Çevirmenleri Birliği, TBMM’de Alt Komisyon’da görüşülen ‘’Terörle Mücadele Kanun (TMK) Tasarısı’’nın bazı maddelerinin basın yayın özgürlüğüne etkileri’’ konusunda ortak basın açıklaması yaptı.


  Yasak, AB yolundaki Türkiye’ye yakışmadı

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) Başkanı Dr. Refia Kızılhan, Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) başörtülü öğrencilerin alınmaması ve peruk takılmasına dahi müsade edilmemesine tepki göstererek, “AB giriş süreci içinde, sürekli demokratikleşmeden bahseden Türkiye’ye kız çocuklarını bu derece rencide etmek yakışmamaktadır” dedi.


  Gürüz eskisi gibi

YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, imam hatip liselerinin kapatılması gerektiğini iddia ederek, “Yaptığımız değişiklikler militancaysa militancadır, fırsatım olsa yine yaparım” dedi.


  Reformlar, başörtüsü yasağına işlemiyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Türkiye Masası Sorumlusu Jonathan Sugden, Türkiye’nin birçok alanda reform gerçekleştirdiğini ancak sadece başörtüsü yasağı konusunda hiçbir gelişmenin olmamasını eleştirdi. Sugden, askerlerin başörtüsü yasağının sürdürülmesi için hükümetlere baskı yaptığını da söyledi.


  İsrail, devlet terörü uyguluyor

Memur-Sen üyeleri, İsrail’in Filistin’deki uygulamalarını protesto etti. İsrail’in Ankara Büyükelçiliği’nin bulunduğu Mahatma Gandi Caddesi’nde toplanan bir grup konfederasyon üyesi, İsrail karşıtı sloganlar attı.


  Öğrenci yurtları turizmin hizmetinde

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), özellikle sahil kentleri ile büyük şehirlerdeki üniversite öğrencilerinin barındığı bazı yurtları turizm amaçlı hizmete açmaya hazırlanıyor.


  İnternetsiz okul kalmayacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘’okullarımızın tamamına internet bağlayarak 2006- 2007 eğitim-öğretim dönemine böyle başlamak istiyoruz’’ dedi.


  Sünnet, uzmanı tarafından yapılmalı

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı Genel Koordinatörü Enis Balkan, hatalı sünnetin idrar yolu hastalıklarının yanı sıra kısırlığa hatta iktidarsızlığa sebep olabildiğini söyledi.


  Köylü çocuklara taşımalı bilgisayar eğitimi

Van İstikrar ve Sosyal Kalkınma Derneğince hazırlanan ‘’Köy Bilnet Bilgisayar ve İnternet Eğitim’’ Projesi çerçevesinde okula giden 160 kız ve erkek öğrenciye taşımalı sistemle bilgisayar ve internet eğitimi verilecek.


  Güneşten yararlanamıyoruz

“21 Haziran Dünya Güneş Günü” sebebiyle bir açıklama yapan Makine Mühendisleri Odası Başkanı, güneş enerjisinden daha fazla faydalanılması için tavsiyelerde bulundu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004