Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Soros, 5 yılda 8 milyon $ harcadı

Açık Toplum Enstitüsü Kurucusu George Soros, Türkiye’de son 5 yılda 8 milyon dolar harcadığını belirterek, toplamda ise bütün dünyadaki faaliyetlerde 400 milyon dolar harcadığını söyledi.

Enstitünün dünya çapındaki temsilcileriyle, her 5 yılda bir yapılan toplantıya katılmak için İstanbul’a gelen ünlü yatırımcı Soros, düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Soros, son dönemde dünya ve Türkiye piyasalarında yaşanan gelişmelere ilişkin soruya ‘’Bütün dünyada aşırı likidite sorunundan bahsedilebilir, bu da Japonya’dan kaynaklanıyor’’ karşılığını verdi. Japon Merkez Bankası’nın 32 trilyon yen tutarında likiditeyi Japon bankacılık sistemine enjekte ettiğini belirten Soros, ‘’Ancak bu paranın tümü Japonya’da kullanılmadı. Önemli bir kısmı dünya borsalarına aktı. Bu, piyasaları ciddi şekilde etkiledi. Son dönemde yaşanan sürece de aşırı likidite fazlasının düzelmesi diyebiliriz. Türk piyasaları da bundan etkilendi’’ diye konuştu.

Soros, Türk Lirası’nın değerindeki düşüş ve borsada yaşananların uluslararası bir durum olduğunu belirterek, ‘’Yani Türkiye’ye özgü değil. Benzer reaksiyonlar her yerde yaşandı’’ dedi.

Destekleyecekleri projelere nasıl karar verdiklerinin sorulması üzerine Soros, projelere ülke bazında karar verildiğini, çünkü önceliklerin her ülkeye göre değiştiğini ve o ülkenin şartlarını iyi bilen kişilerin sürece dahil edildiğini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmanın önemli olduğunu anlatan Soros, ‘’Çok yüksek miktarda para da harcamayız. Türkiye’de son 5 yılda 8 milyon dolar harcadık. Toplamda bütün dünyadaki faaliyetlerde 400 milyon dolar harcıyorum. Çok para. Bu para ciddi etki yaratıyor. Yaptığım iş beni çok gururlandırıyor’’ diye konuştu.

/ İSTANBUL

21.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vergi kaçağına ceza yağdı

  İstihdam da, işsizlik de artıyor

  Soros, 5 yılda 8 milyon $ harcadı

  Mobilyacılar zamma hazırlanıyor

  Google Türkiye’de

  Babalar daha çok sevindi

  4 milyar dolarlık projeye, 4 milyon dolarlık tören

  Ekolojik halk pazarı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004