Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Dâvetlerin en güzeli

İstanbul Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nın finali gerçekleştirildi. Sultanahmet Camii’nde yapılan finalde, Şişli’den Zincirlikuyu Camii İmam Hatibi Mustafa Yaman birinci oldu.

Ezan-ı Şerif’in doğru ve güzel okunması amacıyla İstanbul Müftülüğü tarafından düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nın finali Sultanahmet Camii’nde gerçekleştirildi. İstanbul dahilindeki 32 ilçenin birincileri arasında ilk ona girenlerin katıldığı final yarışmasında birinciliği Zincirlikuyu Camii İmam Hatibi Mustafa Yaman kazandı.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nda seçtikleri iki makamda ezan okuyan imam ve müezzinler arasında ikinciliği Eyüp’ten Ahmed Dede Camii İmam Hatibi Halil Gün, üçüncülüğü Sultanahmet Camii Müezzini Nizamettin Sevi alırken, diğer altı yarışmacının hepsi dördüncü kabul edildi.

Yarışmanın ardından Valide Sultan Camii İmam Hatibi Habil Öndeş, ezan okumanın tekniğiyle ilgili bilgi verirken Dr. Mehmet Ali Sarı da ezanın tarihçesi ve önemi hakkında bir konuşma yaptı. Ezanın Peygamberimizin (a.s.m.) Risaletinden on üç sene sonra Medine’de ortaya çıktığını söyleyen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Sarı, sahabelerden bazılarının rüyalarında görmeleri, Peygamberimizin (a.s.m.) de vahye mutabık kabul etmesiyle ezanın çerçevesinin teşekkül ettiğini anlattı.

Bir dâvet şekli olan ezanı ilk okuyanın da Bilâl-i Habeşi olduğunu hatırlatan Sarı, “Ezan her zaman önemli idi fakat bugün daha büyük önem kazanmıştır. Çünkü artık adeta İslâm dinini temsil eder hale gelmiştir, İslâmın sesi olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımız da bu dâvetin güzel ve uygun yapılması, talim terbiye sonucu okunmasını hedefleyerek, böyle müsabakalar yapmaktadır” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Birinciye 1000 YTL, ikinciye 750 YTL, üçüncüye 500 YTL ve diğer yarışmacılara üçer altının hediye edildiği finalde birinci seçilen yarışmacı Eylül ayında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ankara’da gerçekleştireceği Türkiye geneli Ezan okuma yarışmasında İstanbul’u temsilen yarışacak.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

22.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dâvetlerin en güzeli

  Tarih ilgisizlik kurbanı

  Albaraka Türk’ten 14. Kitap Haftası

  Yeşilay dergisinin yeni sayısı çıktı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004