Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Doğu’dan ve Batı’dan aynı uyarı

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Durao Barroso, ABD’yi uyardı ve ‘’Batı dünyasının, terörle mücadelede ruhunu kaybedebileceğini’’ bildirdi. İnternational Herald Tribune gazetesinde demeci yayınlanan Barroso, ‘’Terörle mücadele ediyoruz, ama bunu yaparken hak ve özgürlükleri silip süpürürsek, teröristler kazanmış olur...’’ dedi.


Rehn: Cemaatler özgür değil

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, yapılan yasama çalışmalarına rağmen uygulamada belirsizliklerle karşılaşıldığını kaydederek, Tü

İKÖ'den KKTC'ye destek: Ambargolar kalksın

Kıbrıs ve KKTC’ye yönelik haksız izolasyon uygulamaları, Bakü’de düzenlenen İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) 33. Dışişleri Bakanları toplantısında kabul


  Afganistan’da Taliban sansürü

Afganistan’da istihbarat servisinin, gazetecilerin Taliban liderleriyle görüşmesi ve ülkedeki yabancı askeri kuvvetleri eleştirmesini engelleyen yönergesi, gazetecilerin ve milletvekillerinin tepkisini çekti.


  Saddam’ın avukatı öldürüldü

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in öldürülen savunma avukatı Hamis El Ubeydi’nin, öldürülmeden önce polis üniformalı kişiler tarafından kaçırıldığı bildirildi.


  Liderler görüşecek

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’la 3 ve 8 Temmuzda görüşmesi için yapılan önerileri kabul ettiğini, ancak Papadopulos’un 8 Temmuz görüşmesine ilişkin ne cevap verdiğini henüz bilmediğini açıkladı.


  ABD: Kıbrıs’ta çözümün çerçevesi Annan Planı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Adam Ereli, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik çabaların, Annan Planı ve bu planda ortaya konulan süreç çerçevesinde yürütülmesini desteklediklerini söyledi.


  ‘Maliki ABD’nin çekilmesini isteyebilir’

ABD eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Armitage, Irak’ın bazı bölgelerinde şiddet olaylarının ciddi biçimde kötüye gittiğini ve Maliki hükümetinin yakında ABD’den askerlerini çekmesini isteyebileceğini söyledi.


  İngiliz komutan: Taliban tahminimizden büyük

Afganistan’ın güneyinde yeni konuşlandırılan İngiliz birliklerinin komutanı, ülkenin güneyinde aktif halde bulunan devrik Taliban rejimine bağlı militanların sayısının sanılanın üzerinde olduğunu söyledi.


  Robert Zoellick istifa etti

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanlığı’nın iki numaralı adamı Robert Zoellick, istifa etti.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004