Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyonun sebebi bankalar

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, enflasyonun en büyük tetikçisinin piyasalarda vadeli yapılan satışlar olduğunu söyledi. Satıcı, enflasyona; faizlerin artması ve tüketici üzerinden iş yapma alışkanlığına dönmüş bir bankacılık sisteminin yolaçtığını belirtti.


Erken seçim güven getirir

Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu (GİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Tanrısever, ‘’Erken seçim, yeniden güven ortamı oluşturacak bir un

Memurlar zam müjdesi bekliyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, memurların enflasyondan doğan telafi zammını alması için yasa çıkartılması gerektiğini belir


  Emeklilik yaşı mahkemelik

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun aralarında emeklilik yaşanın yükseltilmesinin de yer aldığı bazı hükümlerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu.


  Kurumlar vergisi yüzde 20’ye indi

Kurumlar Vergisi Yasası Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yasayla, kurumlar vergisi oranı 1 Ocak 2006’dan geçerli olmak üzere yüzde 30’dan yüzde 20’ye düşürüldü.


  Çalışanlar arasında ayrımcılık yok

Türk Hava Yolları (THY), personeliyle ilgili iddialara ilişkin, ‘’Türkiye’ye ve Türk insanına hizmet etmeye çalışan THY’nin, çalışanları arasında ayrımcılık yapması söz konusu olmadığı gibi, bunun düşünülmesi bile Türkiye’nin dünyada yüz akı olan bir kuruma karşı yapılan büyük bir haksızlıktır’’ açıklamasını yaptı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004