Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

36 yılın en iyi Almanya'sı

Dünya Kupası finalleri devam ederken, Almanya, 1970 yılından bu yana ilk turdaki en iyi sonucunu elde etti. İlk turdaki 3 maçından da galip ayrılarak (A) Grubu'nda lider olanAlmanya Milli Takımı'nda, teknik direktör Juergen Klinsmann, buna rağmen son derece mütevazı bir tutum sergiledi.

Son olarak Ekvador karşısında 3-0 galip gelen takımda, ünlü teknik adam, bu karşılaşmada, 1-0 galip geldikleri Polonya maçından daha da kötü bir oyun sergilediklerini söyledi.

3 DEFA ŞAMPİYON OLDU

Karşılaşmadaki temponun son derece düşük olduğunu belirten Klinsmann, ''Savunma ve orta alanda çok fazla boşluk bıraktık'' dedi. Almanya Milli Takımı, en son 1970 yılında Meksika'da yapılan kupanın ilk turunda Fas, Bulgaristan ve Peru'yu yenerek yarı finale yükselmeyi başarmıştı. Kupa tarihinde 3 kez şampiyon olan Almanya, 1954 İsviçre, 1974 Almanya ve 1990 İtalya'da kupayı kaldırmıştı.

54x74-1990=2006

Alman taraftarlar, bu kupada, sayıların oynadığı bir oyunla şampiyon olacaklarına inanıyorlar. Almanya'nın şampiyon olduğu 1954, 1974 ve 1990 yıllarıyla 2006 arasında matematiksel bir ilişki yakalayan taraftarlar, bu ilişkinin bu yıl yine şampiyonluk getireceğini düşünüyor. 54 ve 74 sayılarının çarpımından 1990'ı çıkarınca 2006 sayısının elde edilmesi (54x74-1990=2006), taraftarları 4. şampiyonluk için ümitlendiriyor.

ALMAN BASINI MEMNUN

Alman gazeteleri, Almanya'nın Ekvador'u 3-0 yenerek grup birincisi olmasına birinci sayfalarında geniş şekilde yer verdiler. Bild gazetesi, karşılaşmada 2 gol atan Klose'nin, gol sonrasında attığı taklanın fotoğrafını yayınlayarak ''Salto Zaferi'' başlığıyla verdiği haberde, ''Şimdi de İsveç'i dümdüz edeceğiz'' ifadesine yer verildi. Almanya-Ekvador karşılaşmasını 700 bin kişinin Berlin'de sokaklarda izlediği belirtilen haberde, ''Berlin-Dünya Şampiyonu kutluyor'' şeklinde bir başlıkla diğer bir habere de yer verildi. ''Berliner Morgenpost'' gazetesi de FIFA Başkanı Joseph Blatter'in ''Almanya durdurulamıyor'' şeklindeki sözlerini manşete çıkardı. Eski Alman Milli Takım oyuncusu Guido Buchwald da, Almanya'da bu heyecan ve istek olduğu sürece her takımı yenerek dünya şampiyonu olabileceğini söyledi.

22.06.2006


 

Erdoğan: Brezilya bu işi götürür

Başbakan, "Kupada şu ana kadar seyrettiklerim arasında beğendiğim takımlar Brezilya, Arjantin, İspanya ve Ekvador. Almanya ev sahibi avantajını kullanabilir'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da devam eden Dünya Kupasında Brezilya'yı şampiyonluğa en yakın aday olarak gördüğünü açıkladı. Erdoğan, TRT'de canlı yayınlanan ''Enine Boyuna'' programında, Nermin Tuğuşlu'nun soruları cevapladı. Bir soru üzerine dünya kupası maçlarını izlemeye çalıştığını ifade eden Erdoğan, ''Seyrettiklerim arasında bu işi Brezilya götürür gibi geliyor. Şu ana kadar seyrettiklerim arasında beğendiğim takımlar Brezilya, Arjantin, İspanya ve Ekvador. Almanya ev sahibi avantajını kullanabilir'' yorumunda bulundu.

''Fenerbahçenin hali ne olacak?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Fenerbahçenin önce başkanını bulması gerektiğini'' söyledi. Erdoğan, ''Temennim odur ki yeni dönemde yönetim birçok eksikliklerini görmek suretiyle giderir ve yeni sezona farklı bir şekilde hazırlanırlar. Gerek içerde, gerekse dışarıda Türkiye'yi güzel bir şekilde temsil ederler'' dedi.

Galatasarayın dışarıdaki tecrübesinin ''takdire şayan'' olduğunu dile getiren Erdoğan, uluslararası müsabakalarda Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş takımlarını ayırım yapmadan izlediğini ifade etti. Erdoğan, ''Ama çocukluğumdan bu yana gönlümün takımı Fenerbahçe. Başbakan olduğum için Fenerbahçenin içerdeki maçlarına da gidemiyorum. Niye? diğerlerini gücendiririm diye'' şeklinde konuştu.

Spora önem verdiklerini ifade eden Erdoğan, bu alanda yeni adımlar attıklarını, spor liseleri kurduklarını anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığının, milli takımla işbirliği yapacağını kaydeden Erdoğan, spor alanında çocukların çekirdekten yetişmiş olacağını belirterek, ''Birkaç yıl içinde Türkiye birçok dalda yeniden bir sıçramayı başarmış olacak'' dedi.

22.06.2006


 

Ümit Özat'tan 100. yıl sözü

Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Ümit Özat, Fenerbahçe camiasının 100. yılını kutlayacağı 2006-2007 sezonunda kendilerini çok önemli görevlerin beklediğini söyledi.

Özel Acıbadem Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan kaptan, 100. yıl sonunda herşeyin Fenerbahçe camiasının istediği gibi olacağını ümit ettiğini kaydetti.

Ümit, ''Hatalarımızdan ders çıkarıp, hem bizi destekleyen taraftarımızı mahcup etmemek adına, hem geçen yılın telafisi adına, hem de 100. yılda şampiyon olmak adına bizleri çok önemli görevler bekliyor'' diye konuştu. Ümit, şunları söyledi: ''Sağlık kontrollerinden sonra cuma günü top başı yapacağız. 100. yıl bizler ve Fenerbahçe camiası adına çok önemli. Kaybetmiş olduğumuz şampiyonluğun telafisi adına çok önemli. Hatalarımızdan ders çıkartıp önümüzdeki sezon bu hataları telafi etmeliyiz. Öyle ümit ediyorum ki 100. yıl sonunda her şey Fenerbahçe camiasının istediği gibi olacak.''

22.06.2006


 

Holiganlar olay çıkardı

Almanya'nın Köln kentinde, 18. Dünya Kupası finallerinde 2-2 berabere biten İsveç-İngiltere maçı sonrasında holiganlar olay çıkardı.

Köln'ün Altermarkt semtinde çıkan şiddet olaylarının ardından polisin çok sayıda İngiliz ve Alman holiganı gözaltına aldığı bildirildi. Olay yerinde çok sayıda özel polis görevlendirildiği, kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alındığı kaydedildi. Polis helikopterlerinin, kent semalarında devriye gezdiği belirtiliyor. Polis yetkilileri, gözaltına alınanları ''C tipi holigan'' yani en''tehlikeli'' holigan grubu olarak tanımlıyor. Öte yandan Berlin'de bazı Alman taraftarlar, Milli takımlarının Ekvador'a karşı galibiyetini kutlarken, sıcak havanın da etkisiyle Spree nehrine atladılar.

22.06.2006


 

Bu defa bayrağ indiremediler

Boğaziçi Köprüsü'ne asılan dev Galatasaray bayrağının dün bağlantıları kesilerek denize düşürülmesinden sonra yeniden asılan bayrağı indirmeye çalışan 2 kişi gözaltına alındı.

Bir taksiyle Boğaziçi Köprüsü'ne gelen ve Fenerbahçe taraftarı olduklarını iddia eden Alper Tunca K. ve Hakan Ö, ellerindeki bıçakla Galatasaray bayrağının bağlantılarını kesmeye başladı. Bıçakları küçük olduğu için bağlantı halatını kesemeyen Alper Tunca K. ve Hakan Ö., bu kez bayrağı köprüye çekerek kesmeye çalıştı. Olayı kameralardan fark eden Köprü Koruma Büro Amirliğinde görevlipolisler, duruma müdahale ederek K. ve Ö'yü gözaltına aldı. Alper Tunca K, ''Onlar o bayrağı asarsa indirecek birileri mutlaka bulunur'' dedi.

22.06.2006


 

Sergen sezon erken açtı

Etimesgut Şekerspor'un transfer ettiği Sergen Yalçın, Ahmet Dursun, Ahmet Yıldırım ve Tamer Tuna hazırlık kampına katıldı.

Yaptığı flaş transferlerle adını duyuran Etimesgut Şekerspor, hazırlık kampı için Bolu Dorukkaya Green Park Otel'e geldi. Süper Lig'in yıldız oyuncularını kadrosuna katarak bir anda gündeme oturan Şekerspor'un öğle saatlerinde Ankara'da bulunan 14 oyuncusu kamp bölgesine geldi. İstanbul'da olmaları nedeniyle Sergen, Ahmet Dursun ve Tamer Tuna özel araçları ile saat 16.00 sıralarında kampa katıldı.

22.06.2006


 

Eşekle güreş antrenmanı

Özellikle serbest stilde Rusya Güreş Milli Takımı'nın en büyük kaynağı durumundaki Dağıstan'da, bu spor dalındaki üstün başarının nedeni ortaya çıktı.

Said Murtazaliev, Ruslan Aşıraliev, Hacımurad Magamedov, Adam Saitiev ve Bouvaısar Saitiev gibi olimpiyat şampiyonlarını çıkaran, halen Rusya Serbest Güreş Milli Takımı'nın da neredeyse tamamını oluşturan Dağıstan'da, bir güreşcinin antrenman partneri olarak eşeği seçmesi ilginç görüntüler oluşturdu. Dağıstanlı güreşçi, eşekle antrenman yaparken tıpkı önemli bir müsabakada olduğu gibi rakibini büyük bir ciddiyetle salto pozisyonunda kavradıktan sonra yere fırlatıyor. Neye uğradığını şaşıran ve bir anda kendini yerde bulan eşek, hazırlıksız yakalandığı rakibi karşısında çaresiz kalıyor. Ancak Dağıstanlı güreşçi aldığıpuanları yeterli görmemiş gibi, eşeği yerde önce çırpıyor daha sonra da ayaklarını sımsıkı kavrayarak tuşluyor.

22.06.2006


 

Şampiyon Miami

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Miami Heat, 18 yıldır mücadele ettiği ligde ilk şampiyonluğunu kazandı.

Final serisinin 6. maçında deplasmanda Dallas Mavericks'i 95-92 yenen Miami Heat, seriyi 4-2 üstün tamamlayarak sezon şampiyonu oldu. American Airlines Center'da yapılan ve yaklaşık 20 bin kişinin izlediği karşılaşmada, Miami Heat'de Dwyane Wade yine takımını galibiyete taşıyan oyuncu oldu. Final serisinin ''En Değerli Oyuncusu'' (MVP) seçilen Wade, double-double yaptığı 36 sayı, 10 ribaunt, 5 asist ve 4 top çalmalık performansıyla gecenin yıldızı oldu. Dallas Mavericks'de ise Alman oyuncu Dirk Nowitzki'nin 29 sayı ve 15 ribauntluk performansı takımına galibiyeti getirmeye yetmedi.

22.06.2006


 

Beşiktaşlı futbolculara oksijen testi

Yeni sezon hazırlıklarına erken başlayan Beşiktaş, sezonun ikinci antrenmanını dün sabah yaptı. Siyahbeyazlı oyunculara, dünkü çalışmada maksimum oksijen tüketim testi uygulandı.

İki grup halinde sağlık ekibi tarafından yapılan maksimum oksijen tüketim testine önceki gece Brezilya'dan dönen Kleberson da katıldı. Bu arada siyah beyazlı takımın yeni menajeri Ali Gültiken, transfer çalışmalarının sürdüğünü belirterek, ''Şuan yeni sezon öncesi hazırlıklarımıza başladık. Beşiktaş için hayırlı olur. Hedefimiz tabi ki kupalar ve şampiyonluk. Transfer çalışmalarımız ise sürüyor'' şeklinde konuştu.

22.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004