Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Duvar isyanı

Utanç Duvarı’nın yıkılmasından sonra 1990 yılında Berlin’de “The Wall” konseri veren Roger Waters yine bir duvar mahallinde. Arap-Yahudi köyü Neve Şalom’da konser verrdi. Waters, Batı Şeria’da İsrail’in ördüğü güvenlik duvarına “Bu duvarı yıkın” diye slogan yazdı.

İngiliz sanatçı Roger Waters, Batı Şeria’da İsrail’in ördüğü güvenlik duvarına “Bu duvarı yıkın” diye slogan yazdı. Söylediği şarkılarla 68 kuşağına yön veren ünlü İngiliz topluluğu Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters, konser vermek üzere gittiği İsrail’de “The Wall” (Duvar) albümünün meydana getiren bir sanatçı olarak İsrail’in ördüğü güvenlik duvarıyla tanıştı. Waters, kırmızı sprey boya ve marker kalemiyle “Duvarı Yıkın” diye yazdı.

Hürriyet’in haberine konser öncesi Batı Şeria’daki Beytüllahim kasabasını gezen Waters, İsrail’in intihar saldırılarını engellemek için inşa ettiği, Filistinlilerin ise tecrit duvarı olarak nitelediği güvenlik duvarını görmeye gitti. “Another Brick in the Wall” şarkısı ile ün yapan 63 yaşındaki Waters, güvenlik duvarına şarkının mısralarından biri olan “Duvarı yıkın” diye yazdı.

İki yıl önce de duvarın inşa edilmesine karşı çıkan bir girişimde yer alan Waters, kameralara “Bu duvarı yıkmak biraz zaman alabilir. Ancak sonunda yıkılmalı. Yoksa insan olmanın anlamı kalmaz” diye konuştu.

Daha önce, İsrail’in Başşehri Tel Aviv’de konser vereceğini açıklayan Waters, İngiltere’deki hayranlarının tepkisi üzerine konser yerini değiştirmişti. Waters’ın dünya turnesi çerçevesindeki konseri önceki gece Araplarla Yahudilerin bir arada yaşadığı Kudüs yakınlarındaki barış köyü Neve Şalom’da gerçekleşti. Pink Floyd’un efsanevi ismi Roger Waters, Doğu ve Batı Almanya’yı ayıran duvarın 1989 yılında yıkılmasından sonra Berlin’de unutulmaz bir “The Wall” konseri vermişti.

24.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hem mazlûm, hem mağdurlar

  Duvar isyanı

  Olmert: Saldırılar sürecek

  Karzai’den işgal güçlerine tepki

  Amerik füze denedi

  Riyad’da terörle mücadele operasyonu

  Demokratlara Senatodan red

  Irak’a gitmediği için tutuklandı

  Musul’da 3 günde 25 kişi öldürüldü

  17 kişinin cesedi bulundu

  Talat: İzolasyonların gerekçesi kalmadı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004