Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyon endişesi orta vadeye uzadı

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, 2007 yılı için yüzde 5’lik enflasyon hedeflediklerini belirtirken, olumlu beklentilere rağmen orta vadede enflasyonla ilgili bazı endişelerin olduğunu söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, düzgün işleyen bir piyasa ve finansal istikrarın Merkez Bankasının sorumluluğu olduğunu belirterek, "piyasa iyi işlemediğinde müdahale ederiz. Bunu geçmişte yaptık, bugün (dün) yaptık, gerekirse yine yaparız’’ dedi.

Londra’da Turkish Bankers Association Birliği (TBA) tarafından Avrupa Bankasında düzenlenen konfe-ransta, soruları cevaplayan Yılmaz, bir soru üzerine, "saati geri çevirmek mümkün olsa yine aynı şeyleri yapardık’’ derken, bütün kararları ellerindeki veriler ve bilgiler ışığında aldıklarını söyledi. Durmuş Yılmaz, ‘’aynı şartlarda yine aynı adımları atardık’’ diyerek, bir başka soru üzerine cari açıkların kontrol altında tutulamaması halinde sorun olacağını bildirdi.

Yılmaz, Para Kurulu’nun toplantıya çağrılmasının neyin göstergesi olduğu yolundaki bir soru üzerine, "Bu Merkez Bankasının kontrolü elinde tuttuğunu gösterir. Piyasada olup-bitenleri biliyoruz, gelişmeleri yakından izliyoruz. Yaptığımız müdahale de Merkez Bankasının ekonominin direksiyonunda olduğunun ve kontrolü elinde tuttuğunun bir göstergesidir’’ dedi.

Yılmaz, Merkez Bankası olarak, banka yasası gereği enflasyondaki artışın sebepleriyle ilgili bir mektup hazırlayacaklarını, bu mektubun bir kopyasının de hükümet tarafından IMF’ye verileceğini belirtti. Yılmaz, enflasyon hedefinin bu yıl tutturulamayacağını, ancak gelecek yıl hedefe yaklaşılacağını da belirtti.

/ LONDRA

25.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyon endişesi orta vadeye uzadı

  İyi yönetirsek fırsat olur

  Para Kurulu bugün olağanüstü toplanıyor

  Artış turizmci ve ihracatçıya yarayacak

  Çin’den 6,8 milyar dolarlık ithalat

  80 milyon cep telefonu satın alındı!

  Otogazın litre fiyatı 2 YKr arttı

  GAP’ı bin 270 heyet ziyaret etti

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004