Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İyi yönetirsek fırsat olur

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, kurun ani yükselişinin piyasaları farklı beklentilere sokması sonucunda iç piyasada durgunluk ve yatırım kararında bekleme başladığını belirterek, ‘’Ekonomi yönetimi acil tedbirleri çok kararlı şekilde ortaya koymalı. Mevcut durumun, iyi yönetebilirsek fırsata dönüşmesi de mümkün’’ dedi.

Döviz kurunun kısa sürede niye bu kadar sert çıkış yaptığını iyi irdelemek gerektiğini ifade eden Koçer, ‘’Kurun yükselmesini herkes istiyordu, ancak 3 yılda düşen bir kurun 20-25 günlük süreçte bu kadar sert bir çıkış yapması piyasaları farklı beklentilere soktu. İç piyasada durgunluk, satışlarda ve taleplerde sıkıntılar başladı. Yatırım kararları beklemeye başladı. Şu anda piyasalara beklentiler hakim’’ diye konuştu.

Piyasada yaşanan dengesizlikten kaynaklanan problemle uğraşan sanayicinin faiz ve enflasyondaki bir puan artış veya azalışla ilgilenmedini de dile getiren Koçer şunları kaydetti, “Çok daha önemlisi sanayicinin bugün malını satabilmesi, üretimine devam edebilmesidir. Mevcut duruma baktığınızda arz-talep dengesizliği, döviz kuruna bağlı beklentiler, ekonomik çalkantı alıcı ile satıcıyı bir araya getirmiyor. Piyasa durgun’’ şeklinde konuştu.

Piyasada beklentilerin kırılmasının hükümetin ekonomiyle ilgili alacağı tedbirlere bağlı olduğunu, böylece durgunluğun aşılacağını vurgulayan Koçer, "Ekonomi yönetimi acil tedbirleri çok kararlı şekilde ortaya koymalı. Mevcut durumun, iyi yönetebilirsek fırsata dönüşmesi de mümkün. Çünkü, kur artışının ortaya koyduğu sonuç ithalata dayalı büyümenin bittiğini ihracatta yeni bir rekabetçi durumun ortaya çıktığını gösteriyor. Başta tekstil olmak üzere birçok sektörümüzü yeniden rekabetçi kılıyor. Güven ortamının ve istikrar ortamının sürdürülebilmesi çok önemli’’ şeklinde konuştu.

/ GAZİANTEP

25.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyon endişesi orta vadeye uzadı

  İyi yönetirsek fırsat olur

  Para Kurulu bugün olağanüstü toplanıyor

  Artış turizmci ve ihracatçıya yarayacak

  Çin’den 6,8 milyar dolarlık ithalat

  80 milyon cep telefonu satın alındı!

  Otogazın litre fiyatı 2 YKr arttı

  GAP’ı bin 270 heyet ziyaret etti

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004