Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ermeniler hukuktan kaçıyor

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi(ASAM) Başkanı ve emekli Büyükelçi Gündüz Aktan, Ermenilerin yıllarca dile getirdiği iddialar konusunda hukuka başvurmaktan kaçtıklarını söyledi.

Büyükelçi Gündüz Aktan, Berlin-Brandenburg Türk-Alman İşadamları Birliği ve TD1 televizyonu tarafından organize edilen “Berlin Sohbetleri” kapsamında Türkevi’ndeki “Ermeni Soykırımı İddialarına Hukuki Bakış” konulu konferansta olayın hukuki boyutunu değerlendirdi. Aktan, “Soykırımın bir insanlık suçu olduğu 1948 yılında Almanya’daki Nazilerin yaptığı soykırım sonrası uluslararası anlaşmalara girdi. Bir suçun tanımlanmasından sonra herhangi bir olayın suç olup-olmadığına ancak mahkemeler karar verebilir. Almanya’daki Yahudi soykırımı ile ilgili Nürnberg Mahkemelerinin ve Eyalet mahkemelerinin kararları var. Ancak Ermeni İddiaları konusunda herhangi bir mahkeme kararı yok. Mahkeme kararı yoksa soykırım da yok demektir” dedi.

Aktan, bu açıdan bazı ülkelerde parlamentolar tarafından alınan veya kabul edilen kararların hiçbir hukuki geçerliliğinin olmadığına vurgu yaparak, “Eğer herhangi bir ülke bu konuda karar alır ve özellikle de bu iddiaları reddedenlere para veya hapis cezası öngörürse hiç korkmadan gidin ve bu iddiaları reddederek mahkumiyet alın. Mesele Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) intikal ettiğinde tazminat kazanarak mali durumunuzu düzeltirsiniz” diye konuştu.Aktan, Ermenilerin hukuki olarak bu meselede iddialarının kabul görmeyeceğini çok iyi bildikleri için uzun süredir birçok zeminde lobi faaliyetleri yaparak sorunu gündemde tuttuklarını ve uluslararası bir mahkeme yolunu seçmediklerine dikkat çekti. ASAM Başkanı Aktan, tartışmalarda konunun mahkemelere taşınmasını gündeme getirdiğinde Ermeni diasporasının hiçbir zaman buna yanaşmadığına vurguladı. Ermeni meselesinin Türkiye’nin AB'ye üyelik sürecinde bir dayatma olarak karşısına çıkacağına işaret ederek, olayın farklı boyutlarıyla birlikte kullanıldığını söyledi.

/ BERLİN

26.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Önen: İşkence sistematik şekilde sürüyor

  ‘Tatilden önce çıksın’ baskısı

  Tasarı ile vatandaşın özgürlüğü kısıtlanacak

  Erdoğan, AKPM'de ‘inanca saygı’yı anlatacak

  Hükümet işsizliğe kilitlenmeli

  AKP'nin bürokrasiden şikâyete hakkı yok

  Geçen ve Koçak’a af talebi

  Merkez sağın lideri Ağar

  Ermeniler hukuktan kaçıyor

  Kütahya’da trafik kazası: 4 ölü 1 yaralı

  Arazi yangınlarında artış

  Gurbetçi akını

  Hisar’da Kur’ân ziyafeti

  Aman güneş çarpmasın

  Karaköy’e yeni cami

  70 yaşında bisikletle dünya turu

  Tatilcilere ‘yaz hırsızı’ uyarısı

  40 bin kişi böbrek bekliyor

  Kara sineklere ‘elektrikli raket’

  Fakirin ekmeği barkotla

  Keçi sütü anne sütüne benziyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004