Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gazze’de tedirgin bekleyiş

İsrail-Gazze Şeridi sınırında Kerem Şalom geçişinin tünel kazılarak Filistinlilerce basılması ve 2 İsrail askerinin ölümü ve birinin yaralanmasının ardından 1,4 milyon kişinin yaşadığı Gazze Şeridi sessizliğe büründü. Gazze halkının İsrail’in ‘’yaralı askerin geri alınması için her şeyin yapılacağı’’ açıklamaları sonrası evlerine çekildiğini ve televizyon ve radyolardan olayların gelişimini izlemeye başladığını belirtti.

İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki Kerem Şalom geçişinin, tünel kazan Hamas’ın silâhlı kanadı militanlarınca basılarak iki İsrail askerinin öldürülmesi ve birinin yaralı olarak kaçırılmasından sonra, Mısırlı güvenlik yetkililerinden oluşan bir heyetin, askeri kaçıranlarla temas kurduğu açıklandı.

İsrail devlet radyosunun haberinde, dün Gazze Şeridi’ne gelen Mısır heyetinin İsrail askerini kaçıranlardan bir grupla temas kurduğu belirtildi. Filistin hükümeti sözcüsü Gazi Hamid de, İsrail ordu radyosuna verdiği demeçte, Mısırlıların temasını doğruladı ve herkesi memnun edebilecek bir çözüm bulunabileceğini söyledi. Askeri kaçırma sorumluluğunu üstlenen Hamas’ın silâhlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, ‘’askerle ilgili hiçbir bedava bilgi’’ verilmeyeceği ifadesi kullanılmış, örgüt sözcüsü Ebu Ubeyda, İsrail’in Gazze’de her gün çocukları öldürdüğünü kaydederek, dünya ülkelerinin buna hiç tepki vermediklerini söylemişti. Ubeyda, Gazze sahilinde meydana gelen patlamada anne, baba ve kardeşlerini kaybeden Filistinli çocuk Hüda Galya’ya atıfta bulunarak,‘’Bu operasyonu Hüda Galya’nın çığlıklarına hediye ediyoruz’’ ifadesini kullanmıştı.

Bu arada, Fransa’nın, Filistinli militanlarca kaçırılan vatandaşı 19 yaşındaki İsrail askeri Gilad Şalit’in kurtarılması için devreye girdiği bildirildi. Tel Aviv’deki Fransız Büyükelçiliği sözcüsü Yael Avran, yaptığı açıklamada, diplomatların, askerin kurtarılması için faaliyete geçtiğini söyledi. Avran, Şalit’in, Fransa doğumlu büyükannesi aracılığıyla Fransız vatandaşı olduğunu da belirtti. Bu arada, kaçırılan İsrail askerinin, aynı zamanda Fransız vatandaşı olduğu açıklandı. İsrail askeri radyosu, askerin bir yakınına dayanarak verdiği haberde, ‘’20 yaşındaki Gulad Şalit, babası tarafından Fransız vatandaşı’’ denildi. Haberde, askerin babasının halen Fransa’da yaşadığı belirtildi.

İsrail, kaçırma olayı sonrası Filistin tarafına bir ültimatom vererek, kaçırılan İsrail askerinin serbest bırakılması iki gün süre tanımıştı. İsrail, kaçırılan askerinin kendilerine canlı olarak teslim edilmemesi halinde, Hamas hükümetini ‘’işlemez hale getirme’’ tehdidinde bulundu. Adının açıklanmasını istemeyen üst düzeydeki bir yetkili, bu tehdidin, Filistin lideri Mahmud Abbas ile bir araya gelen İsrail iç istihbarat örgütü Şin Beth’in başkanı Yuval Diskin tarafından dile getirildiğini söyledi.

Öte yandan Şalit’in babası, oğlunu kaçıranlara duygusal bir çağrıda bulunarak, ‘’ona iyi davranmalarını’’ istedi.

/ GAZZE

27.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’de tedirgin bekleyiş

  KKTC'li 6 yılda 7 kez sandığa gitti

  Rus diplomatlar öldürüldü mü?

  Gorbaçov Putin’i savundu

  Uzlaşma teklifi sünnî grupları böldü

  İran: Petrol silâhı son çare

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004