Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

KKTC'li 6 yılda 7 kez sandığa gitti

LEFKOŞA (A.A) - Kıbrıs Türk halkı önceki gün yapılan seçimle, son 6 yılda 7. kez sandık başına gitti. KKTC’de erken seçim olmaması halinde artık 2010 yılında sandık başına gidilecek, 2010 yılında cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği ve yerel seçimler dahil tüm seçimler bir arada yapılacak.

KKTC’de, önceki gün yapılan yerel seçim ve Cumhuriyet Meclisinde boş bulunan iki milletvekilliği seçiminde, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) 2 milletvekilliğini kazanarak milletvekili sayısını 23’ten 25’e çıkardı. Lefkoşa Belediye başkanlığını az farkla da olsa Demokrat Parti (DP) adayı İşadamı Cemal Bulutoğluları kazandı. CTP 28 belediyeden 8’ini kazandı. CTP seçimleri kazandığı belediye sayısını 5’ten 8’e çıkarmasına karşın ‘’amiral gemisi’ olarak nitelediği Lefkoşa belediyesini kaybetti. Ulusal Birlik Partisi (UBP) 28 belediyeden 10’unu kazandı. UBP, Güzelyurt ve İskele’de seçimi kazanırken, yönetimde olduğu belediye sayısı 2002 seçimlerine göre 16’dan 10’a inmiş oldu. 2002’de 4 belediyede seçimi kazanan Demokrat Parti (DP), son seçimlerde ise başkent Lefkoşa dahil 7 belediye başkanı çıkardı. Önceki günkü seçimlerde 28 belediyeden 3’ünü ise çeşitli partilerin desteğiyle bağımsız adaylar kazandı. Yerel seçim yarışına katılan diğer iki parti Barış ve Demokrasi Hareketi (BDH) ile Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) ise hiç bir yerde seçim kazanamadı.

Önecki günkü seçimlerle birlikte KKTC uzun yıllardan sonra ilk kez kesintisiz bir icraat dönemi geçirecek. Son 6 yılda, 24 Nisan Anna Planı referandumu dahil, 7 kez sandık başına giden Kıbrıs Türk halkı, erken seçim olmaması halinde artık 4 yıl sonra, 2010 yılında sandık başına gidecek. Ve yine erken seçim olmazsa 2010 yılında cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği ve yerel seçimler dahil tüm seçimler bir arada yapılacak. KKTC’de milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri 5, yerel seçimler 4 yılda bir yapılmasına karşın son yıllarda sık sık yapılan erken seçimler sebebiyle tüm seçimlerin bir arada yapılması gündeme geldi.

2000 cumhurbaşkanlığı, 2002 yerel seçimler, 2003 milletvekilliği seçimi, 2004 referandum, 2005 cumhurbaşkanlığı ve 2005 milletvekilliği erken seçimleri sebebiyle dünkü seçim dahil Kıbrıs Türk halkı son 6 yılda 7 kez sandık başına gitti.

/ LEFKOŞA

27.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’de tedirgin bekleyiş

  KKTC'li 6 yılda 7 kez sandığa gitti

  Rus diplomatlar öldürüldü mü?

  Gorbaçov Putin’i savundu

  Uzlaşma teklifi sünnî grupları böldü

  İran: Petrol silâhı son çare

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004