Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rus diplomatlar öldürüldü mü?

Irak’ın başşehir Bağdat’ta kaçırılan Rus diplomatları öldürdüğünü açıklayan El Kaide, şimdi de diplomatların öldürülme görüntülerini yayınladı. El Kaide’nin yayınladığı video kaydında, gözleri bağlanmış olan rehinenin başı kesilirken, diğer rehine de vurularak öldürülüyor.

Cinayet kayıtlarında ayrıca, 4 rehinenin Rusça konuşmalarına da yer verildi. Örgütün sitesinde yayınladığı açıklamada, “Biz, inananların rahatı için Allah’ın hükmünü yerine getiriyoruz. Rus Hükümeti tarafından Çeçen kız ve erkek kardeşlerimize yapılan işkence, öldürme ve topraklarından çıkarılmalarının öcünü aldık” ifadelerine yer verildi. Rus diplomatların kaçırılmasını üstlenen El Kaide’ye bağlı Iraklı Direnişçiler Koalisyonu, Çarşamba günü Rus Hükümeti’ne Çeçenistan’dan çekilmesi ve Çeçen tutukluları serbest bırakması için 48 saatlik süre vermişti. 3 Haziran’da Bağdat’ın Mansur Semti’nde silâhlı kişiler tarafından araçlarına yapılan bir baskında 1 Rus diplomat öldürülmüş, 4 diplomat ise kaçırılmıştı.

Bu arada, Rus uzmanlar, Irak’ta kaçırılan ve öldürüldüğü açıklanan Rus rehinelerin öldürüldüğünü doğrulamadı. Ria Novosti’nin haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Andrey Denissov, Rus uzmanların, öldürüldüğü açıklanan rehinelere ait görüntüleri incelediğini, ancak rehinelerin öldürülmüş olduğunun henüz doğrulanmadığını söyledi. Haberde, Denissov’un, ‘’Şu anda, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Irak’taki 4 Rusun öldürüldüğünü doğrulayan bilgilere sahip değildir’’ dediği belirtilirken, İtar-Tass ajansının haberinde, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da Rus rehinelerin kaçırılmasını üstlenen örgütün internet sitesinde yayımlanan görüntülerin uzmanlarca incelendiğini söylediği kaydedildi. Haberde, Lavrov’un bu görüntülerin eski olduğunu belirterek, ‘’Bu görüntüleri daha önce gördük. Bunlar Haziran ortasına ait görüntüler.

Bu görüntülerde elçilik çalışanlarımızın kendilerinden haberler verdiği ve isimlerini söylediği görülüyor. Bazı kişilerin öldürüldüğü de görülüyor, ancak bunların bizim çalışanlarımız olduğundan yüzde 100 emin değiliz’’ dediği ifade edildi.

/ BAĞDAT

27.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’de tedirgin bekleyiş

  KKTC'li 6 yılda 7 kez sandığa gitti

  Rus diplomatlar öldürüldü mü?

  Gorbaçov Putin’i savundu

  Uzlaşma teklifi sünnî grupları böldü

  İran: Petrol silâhı son çare

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004