Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

MardinSA

Mardin Valiliği’nin başlattığı çalışmalar sonucu eski vergi dairesi binasının Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Kent Galerisi’ne dönüştürülmesi amacıyla yapılacak olan restorasyon çalışmaları, düzenlenen törenle start aldı.

Restore edilecek olan binanın bahçesinde düzenlenen törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, VAKSA Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Başkan Vekili Dilek Sabancı, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç, Mardinli işadamları Zeynel Abidin Erdem, Münir Çağlar, Sabahattin Evrensel ile birlikte siyasî ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Törende bir konuşma yapan VAKSA Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, tarihi ve mimari yapısıyla açık hava müzesi görünümünde, kültürel yapısıyla birlik ve beraberliğin merkezi konumundaki kente rahmetli Sakıp Sabancı adına bir kent müzesi yaparak katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Müzenin Mardin’in asırlardır biriktirilmiş tarihî kültürünün tanıtımına yardımcı olacağını ifade eden Sabancı, bu yatırımla birlikte VAKSA’nın bugüne kadar yaptırdığı yatırımların bir milyar doları aştığını açıkladı.

Törene katılan İstanbul Valisi Muammer Güler de yaptığı konuşmasında, bu tarihe olan vefa borcunu yerine getirmek için şehirde olduğunu söyledi. Kadere olan inancının sağlam olduğunu ifade eden Vali Güler, “Bu kentte elimizi taşın altına koyarak bir çalışma yapmak için buradayız” diye konuştu.

Binanın restore edilmesi için kendilerine ikram edilen mırra kahvesini içerek ilk kazmayı vuran Güler Sabancı ve Dilek Sabancı’ya üzerlerinde kendi isimleri yazılan tarihi bir kazma işadamı Sebahattin Evrensel tarafından hediye edilirken, binanın penceresine çıkarak Mezopotamya Ovası’nı izleyen Güler Sabancı, karşılaştığı manzara karşısında büyülendiğini ifade etti.

28.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  MardinSA

  Medeniyetler Ankara’da buluşuyor

  İstanbullular, haydi İstanbul’u keşfetmeye

  Independent Arif Mardin’i andı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004