Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Medeniyetler Ankara’da buluşuyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 30 Haziran-3 Temmuz tarihleri gerçekleştireceği, “Glokal Forum Medeniyetler Buluşması” konferansına, dünyanın dört bir yanından, devlet adamları, uluslar arası kuruluş yöneticileri, sanatçılar, belediye başkanları, din adamları katılacak. Glokal Foruma katılacak olan yaklaşık 1000 dâvetlinin 400’ü farklı ülkelerden gelen yabancı katılımcılardan oluşuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile bu yıl 5.’si gerçekleştirilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak olan Glokal Forum’un “Medeniyetler Buluşması” toplantısına 59 ülkeden 94 temsilci ile ayrıca aralarında Washington, Roma, Viyana, Yeni Delhi, Lefkoşa Rum ve Türk belediye başkanlarının da bulunduğu 44 belediye başkanı katılacak.

Konferansta, dünyanın dört bir yanından, Dünya Bankası, BM, UNİCEF, HABİTAT gibi 40 uluslar arası örgütün temsilcisi, 100 civarında sanatçı, işadamı ve sivil toplum örgütü temsilcisi bir araya gelerek uygarlıklar arasında barış köprüleri kurmayı hedefleyecekler. Sheraton Oteli’nde gerçekleştirilecek toplantının açılışında Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Frannie Lautier ve İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos da birer konuşma yapacaklar.

Ayrıca Konferans bünyesinde Papa’nın sağ kolu Kardinal Eminence Walter Kasper, Yahudi Konseyi Başkanı Hahambaşı Israel Singer ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun başkanlıklarında “tek Tanrılı dinlerin hoşgörüsü”nü öne çıkaran ortak bir oturum gerçekleştirilecek.

Konferansın, Ankara’nın ve Türkiye’nin tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Bu toplantıda bir araya gelen çeşitli ülkelerden her meslekten yüzlerce tanınmış insanın, dünyaya önemli mesajlar vereceğine inanıyorum” dedi.

Ahmet TERZİ

28.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  MardinSA

  Medeniyetler Ankara’da buluşuyor

  İstanbullular, haydi İstanbul’u keşfetmeye

  Independent Arif Mardin’i andı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004