Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbullular, haydi İstanbul’u keşfetmeye

İstanbul’da yaşayan İstanbulluların gerek günlük koşuşturmaca gerekse bilgi eksikliği sebebiyle şehirlerindeki tarihî eserleri yeterince ziyaret edemediklerinden hareket eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, “İstanbul Kültür Günleri” projesini başlatıyor.

Projeyle, hazırlanacak bir program çerçevesinde düzenlenecek gezilerle, İstanbullulara yaşadıkları şehrin kültürel mekânlarını tanıtacağı gibi, bu mekanlar karşısında bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı da hedefliyor.

Gerek Medeniyetler Başşehri olan İstanbul’da yaşayan İstanbulluların İstanbullu olma bilincini destekleyen gerekse 2010 Avrupa Kültür Başşehri olma yolunda bireysel bir sorumluluk geliştirmeyi hedefleyen bu proje kapsamında İstanbul’un gezilecek mekânları belirli bölgelere ayrıldı.

Haftada iki gün (Cumartesi, Pazar) olarak planlanan ve Sultanahmet, Fatih, Beyazıt bölgelerinden oluşan İstanbul Kültür Gezileri, Kültür Başşehrinin güzellikleri ile İstanbulluları buluşturmak amacını taşı-yor.

İstanbul Kültür Gezilerine katılabilmek için başvurular 0212 317 77 23 nolu telefondan yapılabileceği gibi www.kultursanat.org sitesinden de yapılabilir. Geziler, kültür tarihçisi Dursun Gürlek ile birlikte ve Prof. Dr. Ümit Meriç’in danışmanlığında yapılacak.

28.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  MardinSA

  Medeniyetler Ankara’da buluşuyor

  İstanbullular, haydi İstanbul’u keşfetmeye

  Independent Arif Mardin’i andı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004