Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Dünya yanıyor, görmezlikten gelemeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Addis Ababa’da milyonlarca çocuk ölümü beklerken, Telafer, Kerkük acı çekerken, Gazze alev alev yanarken Ankara’da, Londra’da, Paris’te Washington’da insanların huzurundan mutlaka bir şeyler eksilecektir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile Filistin arasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirirken, 8 bakanın, 50'den fazla milletvekili ve yerel yöneticinin kaçırılmış olmasını anlamakta zorlandığını, bu durumu Ortadoğu barışına katkı olarak görmediğini söyledi. Başbakan Erdoğan,''Birleşmiş Milletlerin yaklaşım tarzlarıyla ters. Ters olduğu kadar uluslararası diplomasi açısından da cidden çok çok yanlış bir tavır, yanlış bir yaklaşım tarzı. Bizler bu diplomasi trafiğimizi daha da genişleterek görüşmelere devam edeceğiz. Biz bunu bir yerde sadece İsrail-Filistin arasındaki bir olay olarak görmüyoruz. Ortadoğu'nun ve insanlığın ortak sorunu olarak görüyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ‘’The Glocal Forum’’ tarafından düzenlenen 5. Glokalizasyon Konferansı’ında yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: ‘’Türkiye olarak medeniyetlerin çatışmasının değil, barışın egemen olduğu, farklı kültürlerin özellikle birbirini desteklediği ve birbirleriyle zenginleşerek bir arada yaşadığı bir dünya için var gücümüzle çalışıyoruz. Son yıllarda, özellikle 11 Eylül’den sonra yaşadığımız gelişmeler, medeniyetler ittifakına olan ihtiyacı her geçen gün biraz daha ortaya koymaktadır. Addis Ababa’da milyonlarca çocuk ölümü beklerken, Telafer, Kerkük acı çekerken, Gazze alev alev yanarken Ankara’da, Londra’da, Paris’te Washington’da insanların huzurundan mutlaka bir şeyler eksilecektir. Bunu görmezlikten gelemeyiz. Zira küreselleşen bir dünyada yaşıyoruz. Öyleyse adaleti, refahı, mutluluğu, barışı insan hak ve hürriyetlerini, insanca yaşamayı talep ederken, bunu bireysel, lokal olarak asla düşünmemeliyiz. Tüm insanlık için talep etmeliyiz. Bu konuda ne dil ayrımı yapabiliriz, ne din ayrımı yapabiliriz, ne kültürayrımı yapabiliriz, ne insanların zenginliği, fakirliği noktasında ayrım yapabiliriz, ne de insanları siyah-beyaz diye bir ayrıma tabi tutabiliriz.’’

/ ANKARA

02.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Meclis tatile girdi

  Çankaya veto etmeli

  Gül’den TMK savunması

  Erdoğan: Dünya yanıyor, görmezlikten gelemeyiz

  Ağar: İttifakı milletle yaparız

  Avrupalı Müslümanlar İstanbul’da buluştu

  Sezer, Kamu Denetçiliği Kurumu Yasasını veto etti

  Türk medyasına AB kimliği

  Terör mağdurlarının yarısı köylerine geri döndü

  TRT'de adaylık süreci yeniden başlıyor

  Her yıl bin 350 çocuk dayaktan ölüyor

  Yargıtay’dan basın özgürlüğüne vurgu

  Türkî Cumhuriyetler AB'ye üyeliğimizi istiyor

  Dilovası’nda iki mahallenin boşaltılması istendi

  Kızılay’dan Ünye’ye yardım

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004