Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Avrupalı Müslümanlar İstanbul’da buluştu

Avrupa ülkelerinde yaşayan Müslümanların problemlerini tartışmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Avrupa Müslümanları Konferansı’ dün başladı. Toplantının ilk oturumunda, kimlik, vatandaşlık, fırsatlar ve aşılacak engeller konuları üzerinde duruldu.

İslâm Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, ‘’İslâm korkusu bazı Batılılar’ın ruhuna yüzyıllardan beri derinlemesine işlemiştir ve çoğunlukla İslâm hakkındaki birtakım modası geçmiş görüşlere dayanmaktadır’’ dedi.

Prof. Dr. İhsanoğlu, Ceylan Intercontinental Oteli’nde başlayan ve bugün sona erecek olan ‘’Avrupa Müslümanları Konferansı 2006’’nın açılışında yaptığı konuşmada, günümüz sosyo-ekonomik şartları altında Batı’da Müslüman cemaatlerin varlığına ihtiyaç bulunduğunu vurgulayarak, bunun hem İslâm dünyası, hem de Batı ülkeleri için faydalı olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Müslümanlar, Avrupa toplumlarının dışındaki yabancılar olarak gösterilmektedir. İslâm, Batı normları ve değerleriyle temelden uyumsuzmuş gibi ve Batı’nın güvenliğine ve hayat tarzına karşıymış gibi tanıtılmaktadır. Kısacası, Müslümanlar sıklıkla ‘içimizdeki düşman’’ olarak gösterilmektedir. Yaratılan bu hava içinde Batı’daki birçok Müslüman hayal kırıklığı, tedirginlik içinde bulunmakta, ayrımcılığa, yanlış anlamalara, düşmanca tavırlara maruz kalmakta ve güvenliğinden endişe eder hale gelmektedir.’’

Konunun Avrupa’yı ilgilendiren bir problem olduğunu, bu durumda Avrupalı Müslümanlara ilişkin sorunları Avrupa hükümetleri ve kurumlarının ‘’kendi Müslüman vatandaşları’’ ile işbirliği içinde çözmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. İhsanoğlu, ‘’Batı ülkelerinin vatandaşları olan kardeşlerimizi, bulundukları toplumlarla bütünleşmeye ve onların faal ve üretici üyeleri olmaya çağırıyoruz’’ dedi.

İsrail’e baskı uygulansın

İslâm Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu İsrail’in bir askerinin kaçırılması gerekçesiyle önceki gün Gazze’ye saldırmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Hadiseler başladığı günden itibaren taraflarla görüşmelere başladık. Ayrıca Rusya, BM Genel Sekreterliği, AB Yüksek Temsilciliği ile temaslara geçtik. Tecavüzlerin durdurulması lazım. Aksi taktirde hadise çok daha vahimleşir. İsrail’in Filistinlileri, Filistin’in altyapısını hedef alan saldırıları, bakanları kaçırması, seçilmiş milletvekillerini gece yarısı haksız baskınlar yaparak götürmesi uluslararası hukuka, kanunlara tamamen aykırı bir iştir. Biz Birleşmiş Milletler’i, AB Güvenlik Konseyi’ni göreve davet ediyoruz. Ve uluslararası camianın İsrail üzerine baskısını icra etmesini istiyoruz.” İKÖ olarak Filistin tarafıyla da görüşmeleri olduğunu belirten İhsanoğlu, Filistinleri akl-ı selim davranmaya, sorumsuzca adımlar atmamaya davet ettiklerini söyledi. Filistinlilerin kendi davalarına hizmet etmeyecek adımlar atmalarının çok pahalıya malolduğunu onlara söylediklerini ifade eden İhsanoğlu, olaylar sonrasında Avrupadan bekledikleri tepkinin gelmediğini dile getirdi.

/ İSTANBUL

02.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Meclis tatile girdi

  Çankaya veto etmeli

  Gül’den TMK savunması

  Erdoğan: Dünya yanıyor, görmezlikten gelemeyiz

  Ağar: İttifakı milletle yaparız

  Avrupalı Müslümanlar İstanbul’da buluştu

  Sezer, Kamu Denetçiliği Kurumu Yasasını veto etti

  Türk medyasına AB kimliği

  Terör mağdurlarının yarısı köylerine geri döndü

  TRT'de adaylık süreci yeniden başlıyor

  Her yıl bin 350 çocuk dayaktan ölüyor

  Yargıtay’dan basın özgürlüğüne vurgu

  Türkî Cumhuriyetler AB'ye üyeliğimizi istiyor

  Dilovası’nda iki mahallenin boşaltılması istendi

  Kızılay’dan Ünye’ye yardım

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004