Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Saldırılar devam ediyor

İsrail’in Filistin Başbakanı İsmail Haniye’nin Gazze’deki bürosuna düzenlediği saldırıda, bina dışındaki bir kişinin yaralandığı kaydedildi. Görgü şahitleri, İsrail saldırı helikopterleri tarafından başbakanın bürosunun bulunduğu binaya gece yarısından sonra kimsenin bulunmadığı sırada iki füze atıldığını, binanın alev aldığını söyledi. İsrailli bakanlardan Roni Bar On, Haniye’nin bürosuna yapılan saldırının anlamının, Hamas hükümetinin yönetme gücüne gölge düşürmek olduğunu söyleyerek, “Hamas’ın kurumlarını vurmaya devam edeceklerini” ifade etti.

İsrail’in önceki gece yarısında sonra Filistin Başbakanı İsmail Haniye’nin Gazze’deki bürosuna düzenlediği saldırıda, bina dışındaki bir kişinin yaralandığı kaydedildi.

Görgü şahitleri, İsrail saldırı helikopterleri tarafından başbakanın bürosunun bulunduğu binaya gece yarısından sonra kimsenin bulunmadığı sırada iki füze atıldığını, binanın alev aldığını söyledi. Hastahane yetkilileri, saldırıda bina çevresindeki bir kişinin hafif yaralandığını açıkladı. Haniye, saldırıdan daha sonra gittiği bürosunda, anlamsız olarak nitelediği İsrail saldırısının, Filistin halkının bir sembolünü hedef aldığını söyledi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada da, Filistinli direnişçilerce kaçırılan İsrail askerinin kurtarılmasının sağlanması için gereken her şeyin yapılacağı ifade edildi. İsrailli bakanlardan Roni Bar On, Haniye’nin bürosuna yapılan saldırının anlamının, Hamas hükümetinin yönetme gücüne gölge düşürmek olduğunu söyleyerek, ‘’Hamas’ın kurumlarını vurmaya devam edeceklerini’’ ifade etti.

HANİYE, ABBAS İLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada başbakanlık bürosuna düzenlenen saldırının ardından, Haniye’nin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir saat süren bir görüşme yaptığı kaydedildi. Başbakanlık açıklamasında, Haniye ile Abbas’ın, İsrail saldırılarını ve İsrail’in yaptığı tutuklamalara rağmen hükümetin işleyişinin sürmesinin sağlanması çabalarının ele alındığı kaydedildi. Haniye ayrıca, İsrail saldırılarının durması için dış müdahalede bulunulmasını isteyerek, uluslar arası toplumun sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini belirtti.

İSRAİL’DEN İNADA DEVAM

İsrail, rehin alınan askeri serbest bırakılana kadar Filistin topraklarına saldırılarının devam edeceğini bildirdi. İsrail halk radyosuna açıklamalarda bulunan İsrail İçişleri Bakanı Ronni Bar-On, rehin asker serbest bırakılana ve Filistinli grupların roket saldırıları durana kadar Filistin topraklarına saldırıların süreceğini söyledi. Ronni Bar-On, “Hamas’a darbe indiriyoruz ve Hamas ile bağlantılı tüm kurum ve kuruluşları bombalamaya devam edeceğiz” dedi.

ÇABALAR SÜRECEK

Filistin lideri Mahmud Abbas, geçen pazar günü kaçırılan İsrailli askerin serbest bırakılması için yürütülen müzakerelerin çıkmazda olmadığını söyledi. Abbas, Gazze’de gazetecilerle buluşmasında, 25 Haziranda kaçırılan İsrailli askerle ilgili olarak müzakerelerin sürdüğünü belirtti ve “Yapılan temaslar çıkmazda değil ve bütün taraflar için kabul edilebilir bir çözüm bulunması için çabalar sürüyor’’ ifadesini kullandı.

/ GAZZE

03.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak savaşı terörü arttırdı

  Saldırılar devam ediyor

  Gazze’de açlık kapıda

  Dünya tepki gösterdi

  Saddam'ın kızı ve karısı da aranıyor

  Kızılhaç: Sivilleri koruyun

  Afganistan’da 20 Taliban öldürüldü

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004