Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Dünya tepki gösterdi

İsrail ordusunun 25 Haziranda bir askerinin kaçırılmasına karşılık olarak başlattığı geniş çaplı operasyon, İsrail ve Mısır’da protesto edildi. Kudüs’te Başbakan Ehud Olmert’in konutunun evinin önünde toplanan İsrailli barışseverler, ‘’Filistinli ve İsrailli sivillere zarar gelmesin’’, ‘’askeri çözüme hayır’’ yazılı pankartlar açtı.

Göstericiler, ayrıca kaçırılan ve rehin tutulan İsrailli askerin serbest bırakılması için Hamas yönetimi ile diyalog başlatılmasını istedi. Farklı barış yanlısı gruplar tarafından düzenlenen gösteri olaysız dağıldı.

KAHİRE’DE PROTESTO

İsrail ordusunun operasyonu Mısır’ın başşehri Kahire’de de protesto edildi. Kahire’deki gazeteciler sendikası önünde toplanan göstericilerin, İsrail ve ABD aleyhine slogan atarken, ‘’Direniş terörizm değildir. Terörist olan İsrail’dir’’ ve ‘’Yaşasın Filistin halkının mücadelesi’’ diye bağırdığı bildirildi. Pankartlarda, ‘’İsrail ve ABD, tek düşman’’ yazılı olduğu görülürken, bazı göstericilerin bir kağıda çizdikleri İsrail bayrağını yaktığı aktarıldı. Mısır, Ürdün ile birlikte İsrail ile barış anlaşması imzalayan 2 Arap ülkesinden biri olma özelliği taşıyor.

ENDONEZYA’DA BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

İsrail’in Filistinli militanlarca kaçırılan askerinin serbest bırakılmasını sağlamak için Filistin topraklarında sürdürdüğü askerî operasyon, Endonezya’da düzenlenen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı gösteriyle protesto edildi.

İslâmcı Adalet ve Refah Partisi tarafından başşehir Cakarta’ta Amerikan Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteride, insan hakları ihlâlinde bulunmakla suçlanan İsrail ve ABD karşıtı sloganlar atıldı. Partinin lideri yaptığı açıklamada, BM ve ABD’den, İsrail’e Filistin topraklarındaki saldırısını durdurması için baskı yapması çağrısında bulundu.

03.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak savaşı terörü arttırdı

  Saldırılar devam ediyor

  Gazze’de açlık kapıda

  Dünya tepki gösterdi

  Saddam'ın kızı ve karısı da aranıyor

  Kızılhaç: Sivilleri koruyun

  Afganistan’da 20 Taliban öldürüldü

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004