Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kur artışı otomobil piyasasını vurdu

Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koluman, kurlardaki ve bireysel kredi-lerdeki artıştan dolayı otomotiv satışlarının düştüğünü belirterek, ‘’Bu yıl otomotivde yüzde 10-15 civarında daralma olacak’’ dedi.

Koluman, Mercedes Benz Türk’ün ortağı olarak Mercedes ve Chrysler marka araçlarının satışını yaptıklarını, Koluman’ın kendi üretimi Kögel yarı römorkları ve kam-yon üst yapıları satışı, damper ve tanker ile itfaiye aracı üretimi de olduğunu belirtti.

Kurlardaki yükselişin ithal otomobil satışını kötü etkileyeceğini, faizlerdeki artışın da olumsuz olduğunu kaydeden Mustafa Koluman, ‘’Kamyon ve otobüste büyük düşüşler beklemiyorum, ama bizim arabalar pahalı olduğu için binekte yüzde 20 gibi bir daralma olabilir’’ dedi.

Koluman, şöyle devam etti: ‘’Satış çok durdu. Haziran ayında bunu çok hissettik. Biz, Mayıs sonunu bütçelerimizin de üzerinde çok iyi kapattık. Ama Haziranda 600 adet otobüs, kamyon ve binek satışı beklerken 350’ye düştü. Bu böyle kalmayacak, ama herkes (kurlar ne olacak) diye bekli-yor. Bu beklenti Temmuz ayında da devam edecek. Merkez Bankası’nın proaktif tutumunun devamı olursa Ağustos ayında istikrar olur. Bu dalgalanmanın ekonomiyi çok büyük etkileyeceği kanaati taşımıyorum. İş hayatı bir miktar daralacaktır. Türkiye’de otomotivde yüzde 10-15 civarında daralma olacaktır.

/ GAZİANTEP

04.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tek tuşla takip dönemi

  Kötümser olmayalım

  Kur artışı otomobil piyasasını vurdu

  Özelleştirme işsizlerine iş

  Sözleşmeli sağlık çalışanlarının sorunları tespit ediliyor

  TÜSİAD, 'Tarım Raporu’nu tanıtacak

  Mutfak giderinde artış

  Pakmaya fabrikasında üretim durduruldu

  Albaraka Türk'ten basın açıklaması

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004