Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

İtalya meydanlara döküldü

İtalya Milli Takımının Almanya'yı 2-0 mağlup ederek finale yükselmesi, ülkeyi sevince boğdu. Uzatmalarda Grosso ve Del Piero'nun ağları havalandırmalarıyla gelen galibiyet sonrasında, İtalya'da halk kendini sokağa atarak meydanlara doluştu.

Ülkede tam bir şenlik havası yaşanırken, Marcello Lippi tarafından çalıştırılan Gökmavililerin bu başarısı Çizme'deki tüm gazeteler tarafından manşete çekildi.

La Gazzetta dello Sport, yaşanan coşkuyu, ''Uçuyor, İtalya uçuyor'' manşetiyle özetledi. Spot cümlelerinde ise, ''Grosso-Del Piero: Gökmavililer finalde. Meydanlar çılgına döndü. Uzatmalarda, tıpkı 36 yıl önceki gibi her şey değişiverdi'' denildi. Corriere dello Sport gazetesi, manşetinde Gökmavili oyunculara seslenerek, ''Sizi seviyoruz'' dedi. Manşetin alt başlığında da, ''Gökmavili aslanlar Dünya Kupası'nda finalde. Uzatmalarda Grosso ve Del Piero'nun golleriyle (2-0) Almanya yere serildi'' ifadelerine yer verildi.

Gökmavililerin Almanya karşısında elde ettikleri zafer, günlük haber gazetelerinde de manşetten verildi. Ülkenin en önemli haber gazetesi Corriere dello Sport, ''İki büyük gol ve İtalya finale yükseldi'' diye manşet attı. Spor cümlelerinde de ''Almanya uzatmalarda yenilmesiyle tarihe geçecek bir maç oldu. Grosso ve Del Piero'dan son dakikalarda gol. Almanlar gözyaşına boğulurken, Gökmavililerse tüm kentlerde coştu'' denildi.

İtalya Milli Takımı Lippi'nin dünkü zafer sonrasında basın toplasında söyledikleri de basında geniş yer buldu. Lippi, ekibinden memnuniyetini dile getirirken, şöyle konuştu: ''Bu çocuklar gerçekten çok özel oyuncular. Her biri harika. Bütün ülke, bizlerle düş kurmakta. Bu çocuklar bizim muhayyilemizin de ötesine geçiyorlar. Soğuk kanlı bir tavırla, inanılmaz bir tavır sergilediler. Bana gelince. Ben, yüzde 200'lük bir gurur yaşıyorum''.

06.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  F.Bahçe Zico'ya teslim

  Taraftardan Zico'ya tam destek geldi

  Rüştü 1 yıllık sözleşmeye imza attı

  İtalya meydanlara döküldü

  Bobo'ya yılda 600 bin dolar

  Albayrak: Chelsea Stepanov'u istedi

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004