Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Zico mesaiye başladı

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörüZico, sarı-lacivertli takımın sabah antrenmanı öncesi futbolcularla yaptığı toplantıda ''Ben size bütün tecrübelerimi aktaracağım ama unutmayın ki başarıyı siz sağlayacaksınız. Bu büyük kulübü 100. yılında hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız'' dedi.

Brezilyalı teknik adam, incelemeler yaptığı Samandıra Tesisleri içindeki her bölüm için yetkililerden detaylı bilgi aldı. Kendi çalışacağı odayı, kondisyon salonunu, soyunma odalarını ve antrenman sahalarını dikkatli bir biçimde inceleyen Zico, çok etkilendiğini dile getirerek, ''Hiçbir eksik yok. Her şey düşünülmüş. Burası mükemmel bir kamp tesisi'' dedi.

Zico, tesislerdeki turun ardından, sabahki antrenman öncesi oyuncular ve teknik kadroyla bir toplantı yaptı. Kulüp asbaşkanı Mahmut Uslu, idari menajer Volkan Ballı ve Celaleddin Bilgiç'in de bulunduğu toplantıda Zico'nun, futbolculara yönelik konuşmasında şu ifadeleri kullandığı bildirildi: ''Ben size bütün tecrübelerimi aktaracağım ama unutmayın ki başarıyı siz sağlayacaksınız. Bu büyük kulübü 100. yılında hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız. Herkes sorumluluğunun bilincinde olacak. Ben de bu düşünceyle görevime başlıyorum. Birçoğunuzu yakından tanıyorum. Kısa sürede herkesi yakından tanıyıp, çözeceğim. Çünkü birebir ilişkilere çok önem veririm. Birlikte güzel bir sezon geçireceğimizi umut ediyorum.''

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü, ''Zico'' lakaplı Brezilyalı teknik direktör Arthur Antunes Coimbra ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Zico, imza töreninde yaptığı açıklamada, Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birinde çalışacak olmaktan ve Fenerbahçe'nin kendisini seçmesinden dolayı büyük bir heyecan duyduğunu ifade etti.

07.07.2006


 

FIFA'daki ceza indiriminin perde arkası

Türkiye, İsviçre ile oynadığı baraj maçı sonrası hem dünya kupasına katılma hakkını elde edememişti, hem de çıkan olayların neticesinde ağır bir fatura ile karşı karşıya kalmıştı. FIFA Disiplin Kurulu, Türkiye'ye 6 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası vererek, bir nevi Avrupa Şampiyonası'na katılma ümitlerimizi mucizelere bırakmıştı.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve ekibi, FIFA Tahkim Kurulu'na itirazda bulunarak cezanın indirilmesini talep etmişti. Verdiği cezalarda indirime gitme alışkanlığı olmayan FIFA, Türkiye'nin cezasını 3 maça indirerek, büyük bir sürpriz yaptı. Tüm spor kamuoyu Ulusoy ve ekibi ile UEFA'daki temsilcimiz Şenez Erzik'in başarısına alkış tuttu.

Ancak olayın perde arkasında küçük bir ayrıntı gözlerden kaçtı. Son günlerde adı rüşvet skandalıyla anılan ve koltuğu tehlikeye giren FIFA Başkanı Sepp Blatter, adeta oy avcılığına soyundu. 2007 yılında yapılacak FIFA başkanlık seçiminde her oyun büyük önemi olduğunun bilincine varan Blatter, Türkiye'ye de şirin gözükme telaşına düştü.

Kapalı kapılar ardında Sepp Blatter'in Erzik ve Ulusoy ile yaptığı görüşmede seçimi de gündeme getirdiği, destek istediği kulislerde dolaşmaya başladı. Geçen hafta yapılan Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurul öncesi muhalif seslerin önüne geçmek isteyen Haluk Ulusoy, ceza indirimi ile güç kazanmayı planladı. Bunda da başarılı oldu.

07.07.2006


 

Paris'teki kutlamalarda 1 Türk öldürüldü

Fransa milli futbol takımının Portekiz milli takımını 1-0 yenerek dünya kupasında finale kalmasının ardından yapılan kutlamalar sırasında çıkan kavgada, bir Türk genci bıçaklanarak öldürüldü.

Montpellier kent merkezinde çıkan kavgada boğazına bıçak saplanan 24 yaşındaki Yusuf Şıpyürek'in Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi doğumlu olduğu öğrenildi. Dönercilik yaptığı belirtilen Türk gencinin Paris'in yakınlarındaki Bobigny kasabasında yaşadığı belirtildi. Çıkan kavganın ardından ambulansla hastaneye getirilen Türk genci tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Polis, kavgayı gören görgü tanıklarını ifade vermek üzere karakola çağırdı.

07.07.2006


 

Fikstür çekiliyor

Süper Ligde 2006-2007 sezonu maçlarının fikstür çekimi bugün İstanbul'da yapılacak. Ataköy Olimpiyatevinde gerçekleştirilecek fikstür çekimi saat 14.00'te başlayacak.

Yeni sezon 4, 5, 6 Ağustos'ta yapılacak ilkhafta maçlarıyla başlayacak. 8, 9, 10 Aralık'ta oynanacak 17. hafta karşılaşmalarıyla sona erecek ilk yarının ardından ligde ikinci yarı 26, 27, 28 Ocak 2007'de yapılacak müsabakalarla start alacak.

07.07.2006


 

34'lük Zidane kupada Fransa'yı finale taşıdı

Dünya Kupası'nda ard arda alınan galibiyetlerin sarhoşluğunu yaşayan Fransızlar, pazar günü Berlin'de kupayı kaldıran taraf olmak istiyor. Final maçı, aynı zamanda başarılarla dolu bir kariyere sahip olan Zinedine Zidane'ın son maçı olacak.

Öte yandan, turnuva öncesinde favoriler arasında yer almayan Fransa'nın finale kadar yükselmesi ülkede büyük sevince neden olurken, ülkede göçmen kökenli vatandaşların sevinç gösterilerine yoğun katılımı dikkat çekti.

Fransa'da Portekiz'e karşı alınan 1-0'lık galibiyet, Euro 2000'de yaşanan şampiyonluğu hatırlattı. Fransa, 2000 yılında yapılan Avrupa şampiyonasında Portekiz'i yarı finalde, İtalya'yı da finalde yenerek kupayı kaldırmıştı. Fransız basını, aynı eşleşmenin gerçekleşmesini "ilginç bir rastlantı" olarak değerlendirirken, tarihin tekerrür etmesini istiyor. Fransız basını, Portekiz'e karşı alınan zaferi manşetlerden duyurdu. Ünlü spor gazetesi l'Equipe, "Zafer bizim" başlığını atarken, "Milli takım, uzun bir aradan sonra tıpkı 98'deki gibi oynuyor. Birlikte atağa çıkıyor ve birlikte defans yapıyor. Bu, pazar günü kupayı alma şansımızı arttırıyor." ifadelerini kullandı. Diğer gazetelerde "Zidane takımı finale çıkardı", "Nihayet", "Muhteşem" başlıkları dikkat çekti.

07.07.2006


 

Fatih Tekke fıtık ameliyatı oldu

Trabzonspor'un Takım Kaptanı Fatih Tekke'nin Almanya'da fıtık ameliyatı olduğu bildirildi.

Profesyonel İdari İşler Sorumlusu Caner Çuvalcıoğlu, Fatih Tekke'nin ameliyatının, Münih yakınlarındaki Starnberg Klinik'te gerçekleştirildiğini belirterek, ''Fatih, başarılı bir operasyon geçirdi ve şu anda istirahat ediyor'' dedi. Kulüp doktoru Hakan Ayaz'ın Fatih'in ameliyatını gerçekleştiren doktorlarla bir araya geleceğini ifade eden Çuvalcıoğlu, ''Oyuncumuzu bugün hastaneden taburcu edebiliriz. Ne zaman sahalara döneceği konusu da, ameliyatı yapan doktorlarla görüşmemizden sonra netlik kazanacak'' diye konuştu.

07.07.2006


 

Beşiktaş Türk takımları içinde en başarılısı oldu

Süper Lig'de geride kalan 2005-2006 sezonunda umduğunu bulamayan Beşiktaş'ın, buna rağmen dünya futbolundaki yükselişi sürüyor.

Siyah-beyazlılar, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) değerlendirmesinde haziran ayı sonu itibariyle ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yine önünde yer aldı. Takımların son bir yıllık sürede oynadıkları resmi maçlar baz alınarak belirlenen ve 1 Temmuz 2005 ile 30 Haziran 2006 tarihleri arasını kapsayan değerlendirmede Beşiktaş, bir önceki aya göre 5 sıra çıktı, 166,5 puanla 39. sırada yer alarak, Türk takımları arasında en iyi dereceyi yaptı. Değerlendirmede bir önceki aya göre 1 basamak yükselen Fenerbahçe 141 puanla 67., 3 basamak çıkan son şampiyon Galatasaray ise 104,5 puanla 125. oldu.

07.07.2006


 

Kerem Tunçeri kadrodan çıkarıldı

Japonya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası Finallerinin hazırlıklarını sürdüren (A) Milli Basketbol Takımında Kerem Tunçeri'nin sakatlığı yüzünden kadroda yer almayacağı açıklandı.

Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Keremin, sağlık kurulunun verdiği rapor doğrultusunda kadrodan çıkarıldığını açıkladı.

07.07.2006


 

Ata sporu güreşe sponsor aranıyor

Güreş Federasyonu, Vakıfbank'tan sonra Halk Bankası ve Türk Hava Yolları (THY) ile de sponsorluk anlaşması sağlamak için görüşmelerini sürdürüyor.

Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, Halk Bankası ve THY ile yaklaşık 45 aydır görüşmelerinin sürdüğünü belirtti.

07.07.2006


 

Zico bilmecesi

Spor medyası, Scolari’sinden Capello’suna kadar dünyada ne kadar ünlü ve isim yapmış hoca varsa, hepsini sırayla F.Bahçe'nin başına getirdi. Sonra kimisinin parası fazla geldi.

Kimisi Türkiye’ye gelmek istemedi. Kimisi de Dünya Kupası’nda yoluna devam edince, futbolculuk hayatı sayısız başarılarla dolu fakat hocalık kariyeri Japonya ile sınırlı "Beyaz Pele" 100. yılında teknik direktör oluverdi. Zico’ya iyi veya kötü çalıştırıcı diyebilmek için kimsenin elinde, grubunda 1 puan almış Japonya milli takımının maçları dışında fazla bir veri mevcut değil. Udinesse’de top oynamasının dışında Avrupa tecrübesi hiç yok. İyimser gözlükle bakarsak, kadroda Brezilyalıların fazla yer alması, kariyerinin başında biri için başarılı olmak zorunda olması, hücum futbolunu sevmesi ve doku uyuşması yakalanabildiği taktirde daha güzel şeylerden konuşabileceğiz. Bütün bunları zaman gösterecek.

Gelecek sezonun 100. yıla denk gelmesi, Avrupa’da başarının fazlaca arzu edilmesi, kaybedilen şampiyonluktan sonra yaşanan hüznün unutturulmasını isteyen taraftarı, medyada dolaşan sükseli isimlerin ardından Zico ile anlaşılması hayal kırıklığına uğrattı. Taraftar sitelerindeki forumlarda herkes ateş püskürüyor. Bu kadar büyük beklentiden sonra çıkan tepki doğal olsa gerek. Bu saatten sonra dağ fare doğurmuş olsa da, değişen bir şey olamayacağına göre, camia ve taraftarın Zico’ya sahip çıkmaktan başka çareleri de görünmüyor.

Mehmet ILGAZ

07.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004