Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistinliler, uluslar arası topluma sığındı

İsrail ordusu gece yarısı sonrası kuzey Gazze’deki operasyonlarını yoğunlaştırırken, operasyon, kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit’e atfen ‘’Gilad Kılıcı’’ olarak isimlendirildi. İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Sudaniye bölgesinde El Aksa Şehitleri Tugayı militanlarını hedef aldı.


Ortak Vizyon Belgesi, BOP çıktı

Türkiye ile ABD arasında mutabakata varılan ortak vizyon belgesinde iki ülkenin bölgesel ve küresel anlamda barış, demokrasi, özgürlük ve refahın dest

Cezire muhabiri de vuruldu

İsrail ordusunun Filistin topraklarındaki operasyonu çerçevesinde Filistinli militanlarla girilen çatışmada El Cezire muhabirinin vurulduğu bildirildi


  Tarık Aziz açlık grevine başladı

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin döneminin Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz’in avukatı, müvekkilinin açlık grevinde olduğunu söyledi.


  Bağdat’ta 35 ceset bulundu

Bağdat’ın değişik yerlerinde, geçtiğimiz 24 saat içinde 35 ceset bulunduğu belirlendi. Cesetlerin çoğunda işkence izlerinin görüldüğü bildirildi.


  Moldova’da 8 kişi öldü

Moldova’nın ayrılıkçı Transdnestr eyaletinde tıka basa dolu bir minibüste meydana gelen patlamada 8 kişi öldü.


  Irak’ta, Şiî camiye saldırı

Irak’ın Kufe şehrinde bir Şiî camisi yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 12’ye yükseldi.


  Kuzey Kore’den korkutan füze

Kuzey Kore’nin, teknik sorunları giderdikten sonra bir kez daha uzun menzilli Taepodong 2 füzesi deneyeceği bildirildi.


  İngiliz kadınlar İslâmı seçiyor

İngiltere’de son zamanlarda İslâmı seçenlerin sayısında artış olduğu kaydedildi. “İngiltere’deki Yeni Müslümanlar” isimli kitabın yazarı Adlin Adnan “kadınlar, beyazlar, gençler ve eğitimli kesim” arasında daha fazla din değiştiren olduğunu söyledi.


  AB’den İsrail’e: Operasyonu durdur

Avrupa Birliği(AB), İsrail’den, Gazze Şeridi’ndeki operasyonlarına son vermesini istedi. Avrupa Parlamentosu’nda konuşan AB dönem başkanı Finlandiya’nın Ticaret ve Kalkınma Bakanı Paula Lehtomaki, İsrail ve Filistin’e gerilimi artıracak gelişmelerden kaçınmaları çağrısında bulundu.


  Petrol düşmez, yükselir

ABD’li milyarder yatırımcı Jim Rogers, küresel piyasada ham petrolün varil fiyatının artmaya devam edeceğini ve uzun süre kalıcı olarak 100 doların üzerine çıkacağını söyledi.


  Muhammed El Baradei: Nükleerde çifte standart olmamalı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Baradei, nükleer silâhların yayılmasını engellemek için 1970 tarihli anlaşmayı imzalayan yaklaşık 180 ülkeye, “Sizin üzerinizdeki denetimleri artıracağız” derken, Hindistan, Pakistan ve İsrail'in, “Biz nükleer cephaneliğimizi geliştireceğiz, çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyemeyeceklerini söyledi.


  İmzalanmayan belgenin bağlayıcılığı yok

Türk-Amerikan ortaklığını tarif eden “Stratejik Vizyon Belgesi”nin, Türkiye'nin ısrarlı talebine rağmen ABD tarafınca imzalanmadığı, bu sebeple hukukî bağlayıcılığının olmadığı, Amerikan Kongresi veya Dışişleri Bakanlığında yürütülen siyasî ve teknik süreçlerde gündeme gelmesinin öngörülmediği belirtildi.


  Tüketici ve sağlıkta tarama toplantısı başladı

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) katılım müzakerelerinde 28’inci fasıl olan tüketicinin ve sağlığın korunmasıyla ilgili ayrıntılı tarama toplantısı başladı. AB Komisyonu’nda 2 gün sürecek toplantıda Türk heyetinin koordinatörlüğünü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yürütüyor.


  Microsoft’a daha fazla ceza verilecek

Avrupa Birliği Komisyonu’nun rekabetten sorumlu üyesi Neelie Kroes, dünyaca ünlü yazılım devi Microsoft’a Brüksel’in kararlarına uymadığı için daha fazla ceza vereceklerini söyledi.


  “.eu” için 2 milyon kayıt

Avrupa Birliği’nde kullanılacak ‘’.eu’’ alan adları için 2 milyonu aşkın kayıt yapıldı.


  ‘İpek Yolu’ yeniden açılıyor

Sınır anlaşmazlıklarından dolayı Çin ile Hindistan arasında yaklaşık 40 yıldır kapalı ‘İpek Yolu’ yeniden açılıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004