Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AİHM: Erbakan âdil yargılanmadı

AİHM, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın, kendisine verilen bir ceza için yaptığı şikâyetle ilgili kararında, ifade özgürlüğü ve âdil yargılanma haklarının ihlâl edildiği görüşüne vardı. AİHM, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin ifade özgürlüğüyle ilgili 10. maddesini ve âdil yargılanma hakkıyla ilgili 6. maddesinin 1. fıkrasını ihlâl ettiğine hükmetti.


11.500 euro tazminat cezası

Fransız mahkemesi, başörtüsü taktığı gerekçesiyle devam ettiği eğitim kursu merkezinden atılan genç bir kadının yaptığı başvuruyu haklı buldu. Paris y

“TMK’ya veto” çağrıları sürüyor

Sivil toplum kuruluşları Cumhurbaşkanı Sezer’e TMK’yı veto etmesi için mektup gönderdi. Mektupta TMK’nın yol açacağı hukuksuz uygulamalara dikkat çeki


  Tren kazası istemiyoruz

Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Maria Serenius, AB’nin yeni dönem başkanı olarak önceliklerinin, Türkiye ile müzakerelerin planlandığı gibi devam ettirilmesi olduğunu, bu yolda bir ‘’tren kazası’’ istemediklerini söyledi.


  Hutbeler yerel ihtiyaçlara göre hazırlanacak

Cuma hutbelerinin mahalli ihtiyaçlara göre il müftülükleri tarafından hazırlanmasının sorunların çözümüne katkı sağlayacağı belirtildi.


  Isparta’ya idare mahkemesi kurulacak

Isparta’ya idare mahkemesi kurulacağı bildirildi.


  Kreşler MEB’e bağlanıyor

Kreş ve bakımevlerinin denetiminin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanmasına ilişkin tasarı Meclis Başkanlığı’na sunuldu.


  Manipülasyona 35 gözaltı

Borsada spekülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği öne sürülen kişilere yönelik operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 35’e çıktı.


  Meclis’ten Ortadoğu girişimi

Türkiye Büyük Millet Meclisi, tırmanan İsrail-Filistin gerginliğinin sona erdirilmesi için devreye giriyor


  Sağduyulu tavırla problem aşılır

Federal Almanya Cumhurbaşkanı´nın Bild gazetesine verdiği ropörtajda, Türkiye´nin AB üyeliğine ilişkin açıklamalarını gerçekçi ve sağduyulu olarak tanımlayan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen, siyasî alanda bu sağduyulu tavrın yaygınlaşmasını temenni ettiklerini söyledi.


  TİKA’dan 17 ülkeye yardım

Bakanlar Kurulu kararıyla 1992 yılında kurulan ve 28 Mayıs 1999 tarihinde Başbakanlığa bağlanan Türk şbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), 3 kıtadaki 17 ülkeyi Türk yardımseverliği ile tanıştırdı.


  Sözleşmeli öğretmenler sözleşme yenileyecek

Tam yıl istihdam edilmeleri kararlaştırılan ve sözleşmesi 30 Haziran 2006 tarihinde sona eren sözleşmeli öğretmenler, 31 Temmuza kadar il veya ilçe millî eğitim müdürlüklerine giderek sözleşmelerini yenileyecekler.


  İktidar, bürokrata sığınarak kurtulamaz

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’İktidar elektrik skandalından, bürokratına sığınarak kurtulamaz’’ dedi.


  Köprü yollarında bakım var

Boğaziçi Köprüsü yaklaşım yolları üzerinde dünden itibaren onarım çalışmalarına başlandığı bildirildi. Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, yaptığı yazılı açıklamada, Zincirlikuyu ile Altunizade kavşakları arasında, Boğaziçi Köprüsü hariç olmak üzere üst yapı yenileme çalışmaları yapılacağını belirtti.


  İstanbul ve Tekirdağ’da kamulaştırma

İstanbul ve Tekirdağ’da bazı yerler kamulaştırılacak.


  Bilinmeyen numaraya ‘özel’ formül

Telekomünikasyon Kurumu, bilinmeyen numaralar hizmetlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye gitti.


  İngiltere'den salınan balon Irak’a vardı

İngiltere'de 5 yaşındaki bir çocuğun saldığı balon, Irak'ta mayın temizleyen bir İngiliz askerine kadar yol kat etti.


  Korkuteli’de Kur’ân kursları başladı

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde, 2005-2006 eğitim- öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte camilerde yaz Kur’ân kursları başladı.


  Hayırseverden ilçeye 2 şerefeli cami

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde hayırsever vatandaş tarafından ilçeye en büyük 2 şerefeli camiî yaptırılıyor.


  Bir köyü 20 cilt kitapla tanıttı

Kırgız asıllı vatandaşların yaşadığı Van’ın Erciş ilçesine bağlı Ulupamir köyünde 9 yıldır araştırma yapan Prof. Dr. Süleyman Turduyeviç Kayıpov, köyün sözlü geleneksel eserleri, etnografyası ve diline yönelik çalışmasıyla 20 ciltlik kitap oluşturdu.


  Diş dostu gıdalar

Öğün aralarında elma, havuç gibi sert, dişleri temizleyip dişetine masaj yapacak gıdalar yenmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, ‘’Şekerli gıda yendikten sonra ağza atılacak bir parça beyaz peynir, şekerin çürük yapıcı etkisinin giderilmesi açısından büyük önem taşıyor’’ diye konuştu.


  Aile hekimliği tartışmalarla geliyor

Eskişehir’de 17 Temmuz’dan itibaren pilot olarak uygulanmaya başlayacak aile hekimliği, tartışmaları da beraberinde getirdi.


  Onarım kırk gün sürecek

Boğaziçi Köprüsü yaklaşım yolları üzerinde dün başlayan onarımın kırk gün süreceği bildirildi. Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost tarafından yapılan yazılı açıklamada, Zincirlikuyu ile Altunizade kavşakları arasında, Boğaziçi Köprüsü hariç olmak üzere üst yapı yenileme çalışmaları yapılacağını belirtildi.


  ‘Çözülme ailede başlar’

Diyanet Dergisi Temmuz sayısında, “Boşanma” konusunu işlerken Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, dergideki başyazında “Aile bağlarında başlayan çözülme, toplumun da çözülmesine yol açar” dedi.


  İBB’den ‘hijyen’ eğitimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Veteriner ve Mezbahalar Müdürlüğü, gıda sektöründe faaliyet gösteren işletme çalışanlarına hijyen eğitimi veriyor. Tüm ilçelerde verilmesi planlanan eğitimlerde şu ana kadar 2300 gıda çalışanına hijyen eğitimi verildi.


  IUR dokuz yaşına basıyor

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde 1997 yılından bu yana eğitim hizmeti veren Rotterdam İslam Üniversitesi (Islamitische Universiteit Rotterdam), dokuzuncu akademik yılına başlamaya hazırlanıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004