Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Babacan: Tereddütler gereksiz

Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye’de son dönemde yaşanan dalgalanmaya ilişkin gemi benzetmesi yaptı ve “Geminin bakımı yapılmıştır, gövdesi güçlendirilmiştir. Mürettebatı tecrübelidir” dedi. Devlet Bakanı Babacan, üç ve dördüncü gözden geçirmelere ait niyet mektubunun IMF’ye gönderileceğini açıkladı.

Dünya Bankası’nın geçen hafta onayladığı 500 milyon dolarlık krediye ilişkin olarak Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Andrew Vorkink’le ortak basın toplantısı düzenleyen Babacan, en ufak bir dalgalanmada kriz için tarih verenlerin her defasında yanıldığını belirterek, “Dönüşümü tam olarak algılamayanlar, güvenilirliklerini yitirdiler. Bu geminin birkaç bölümüne bakarak hüküm getirmek haksızlık olur. Bir dalga gelince paniğe kapılan o dalgada boğulur. Kaptana, gemiye güvenen yolculuğunu tamamlar. Türkiye şoklara, dalgalanmalara karşı dirençli hale gelmiştir” diye konuştu.

Devlet Bakanı Babacan, üç ve dördüncü gözden geçirmelere ait niyet mektubunun IMF’ye gönderileceğini açıkladı. Babacan, yaklaşık 1.6 milyar dolarlık kredi dilimlerinin görüşüleceği IMF İcra Direktörleri Kurulu toplantısının da ay sonuna kadar yapılacağını belirtti.

Babacan, “Niyet mektubunda yüzde 6.5’in üzerinde bir rakam telaffuz edilmiyor. Kurdaki gelişmeler, enflasyondaki gelişmeler nedeniyle gelirlerin daha fazla olması bekleniyor. Bu yüzden de yüzde 6.5’ten fazla bir gerçekleşme olacağı tahmin ediliyor” diye konuştu.

‘IMF’YE MEKTUP YAZILMAYACAK’

Enflasyonda Haziran sonu itibarıyla bandın aşıldığını hatırlatan Bakan Babacan, “Bu nedenle Merkez Bankası, hükümete mektup yazacak. Bu kamuoyuna açık olacak. İsteyen bakar, IMF de bakar. Bu hükümete yazılmış bir mektup” dedi. Babacan, önümüzdeki yıl yapılacak seçimler sebebiyle ekonomik hedef ve uygulamalardan sapma olmayacağını da vurgularken, Dünya Bankası’yla birlikte istihdamın arttırılması için yeni bir çalışma başlatılacağını söyledi.

DB Türkiye Temsilcisi Vorkink ise Türkiye’nin son dalgalanmada kararlı hareket ettiğini belirterek, “Yüksek rezerv, bağımsız Merkez Bankası, yüksek faiz dışı fazla şok emici görevi gördü. Türkiye’nin fazla etkilenmeden çıkması sağlandı” dedi.

/ ANKARA

08.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan: Tereddütler gereksiz

  5.3 milyar faiz dışı fazla oluştu

  Döviz düşüyor, zammı kalıyor

  Parasızlık çiftçinin belini büktü

  5 şirket Telekom’la sözleşme imzaladı

  Vergi borçluları açıklanacak

  Yabancılara stopaj sıfırlandı

  779 bin memur sendika üyesi

  STK'ların etkisi artacak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004