Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

IMF: Asgarî ücret düşürülsün

İşten çıkarmaların kolaylaştırılmasını isteyen IMF Türkiye’de asgari ücreti çok yüksek buluyor ve bölgesel asgari ücret uygulamasına geçilmesini istiyor.

CNN Türk’ün haberine göre, Türkiye’de işsizlik sorununun yüksek kıdem tazminatları yüzünden çözülemediğini savunan IMF uzmanlarına göre, işverenler ödedikleri yüksek kıdem tazminatı nedeniyle çıkardığı işçinin yerine yeni eleman alamadığına inanıyor.

Türkiye son üç yılda ekonomide önemli adımlar attı ama işsizlik sorununa çözüm bulamadı. Tarım sektörü istihdamı azalıyor ancak bu sektörden çıkanlar diğer sektörlerde iş bulamıyor. IMF’ye göre sorunun çözülememesinin temelinde Türkiye’deki işgücü piyasasının katı kuralları var. Peki IMF’e göre neler yapılmalı?

“KIDEM TAZMİNATLARI DÜŞÜRÜLSÜN”

IMF, Türkiye’de işten çıkarmanın kolaylaştırılmasını istiyor. bunun için de kıdem tazminatının azaltılması gerektiği belirtiliyor. Büyümenin istihdama yansıtılamamasının en temel nedeni olarak tanımlanan kıdem tazminatının işten çıkarılanlar yerine yeni eleman alınmasına engel olduğu iddia ediliyor.

IMF Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger’a göre, Türkiye’de asgari ücret yüksek. IMF tarafından yapılan analizlere göre Türkiye satın alma gücü paritesine göre yapılan karşılaştırmada asgari ücrette bir çok ülkeyi geride bırakıyor. Türkiye’de asgari ücret Malta, Fransa, ABD ve ispanya gibi ülkelerin çok üzerinde.

“BÖLGESEL ASGARİ ÜCRET UYGULANSIN”

IMF maliyetlerin azaltılması ve gelir dağılımı daha düşük illerde daha çok istihdam yaratılabilmesi için Türkiye’de bölgesel asgari ücretin uygulanmasını istiyor. IMF uzmanları İstanbul ile Hakkari’de hayat pahalılığının eşit olmamasını buna gerekçe gösteriyor.

/ İSTANBUL

12.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TOKİ’den konut alanlara uyarı

  IMF: Asgarî ücret düşürülsün

  Elektrik konutta zamlanıyor

  Fahiş fiyata ceza geliyor

  Kartta zorunlu şifre için son 8 ay

  Vergi borçluları 17 Temmuzda açıklanacak

  Rafineri 10 bin kişiye istihdam sağlayacak

  6 ayda 18 bin 872 şirket kapandı

  Yaz ortasında kömüre zam

  Dalgalanmanın faturası ağır oldu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004