Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail terörü sınır tanımıyor

Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 80 Filistinliyi daha katleden İsrail’in Lübnan’a başlattığı saldırılarda, aralarında çocukların da bulunduğu 50’den fazla kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Lübnan’da stratejik önemi olan tesisleri ve havaalanını bombalayan İsrail, 10 köprüyü de havaya uçurdu. İsrail Genelkurmay Başkanı, başnekt Beyrut'u da vurabilecekleri tehdidinde bulundu.

İsrail tarafından bu sabah bombalanan Beyrut havaalanında açıklama yapan Lübnan Çalışma Bakanı Muhammed Safadi, ‘’Havaalanını 48 saat içinde açabiliriz ama bu siyasi bir karar’’ dedi. Beyrut havaalanında basın toplantısı düzenleyen Safadi, alanın doğu pistinin İsrail uçaklarının füze saldırısında hasar gördüğünü söyledi. Pistin farklı yerlerinde hasar olduğunu belirten Safadi, şunları söyledi: ‘’Teknik olarak havaalanını gerekli çalışmaları yaparak 48 saat içinde açabiliriz ancak alanın açılması siyasi bir karardır. Bu nedenle gelişmeleri izliyoruz. Havaalanı şu anda trafiğe kapalı.’’

Lübnan hükümetinin, İsrail bombardımanının ardından durum değerlendirmesi yapmak üzere olağanüstü toplantı yapacağı bildirildi. İsrail’in Lübnan’a düzenlediği hava saldırılarında ise ölü sayısının 28’e yükseldiği açıklandı.

Öte yandan İsrail ordu radyosu, askeri yetkililere dayanarak verdiği haberde, İsrail’in, Hizbullah militanlarının 2 İsrailli askerikaçırmasına karşılık, Lübnan’ı hava ve denizden abluka altına aldığınıduyurdu.

İsrail ordusu da Suriye üzerinden silah temin edilmesini engellemek için Lübnan’ı abluka altına aldığını doğruladı. İsrail askeri kaynakları, İsrail savaş gemilerinin abluka çerçevesinde Lübnan karasularına girdiğini ve devriye gezmeye başladığını açıkladı. İsrail uçaklarının gece boyunca

Lübnan’a 40 kadar saldırı düzenlediği bildirildi. İsrail askeri sözcüsü, bu saldırıların özellikle Lübnan’ın güneyinde bulunan ve Hizbullah’ın ‘’İsrail’e düzenlediği saldırılarda kullandığı roketlerin de içinde bulunduğu çok sayıda silah ve mühimmatın bulunduğu’’ bölgeleri hedef aldığını açıkladı.

Öte yandan, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a giden uçakların, havaalanı bombalandığı için Kıbrıs’taki Larnaka havaalanınayönlendirildiği bildirildi. Türk Hava Yolları (THY)nin de, İsrail uçakları tarafından bombalanan Beyrut havaalanındaki ağır hasar sebebiyle Beyrut seferlerini iptal ettiği öğrenildi.

/ BEYRUT

14.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail terörü sınır tanımıyor

  ABD İsrail’i değil, Suriye ve İran’ı suçladı

  İsrail, Filistin Dışişleri Bakanlığını da vurdu

  İsrail Karni kapısını açtı

  Fransa ve Rusya: İsrail ölçüyü kaçırıyor

  ‘ABD, Irak’ta askeri darbe planlıyor’

  El Menar Televizyonu da vuruldu

  21 Taliban üyesi öldürüldü

  AB, “İsrail’i kınayamama gerekçesini” açıklayamadı

  Medya müzakere masasında

  AB’den Microsoft’a 280 Milyon Euro ceza

  Sporculara uzaydan takip

  Düşünerek bilgisayar kullandı

  Parayla saadet olmaz

  ‘Dünya Mirasları Listesi’ndeler

  Su ve pirinçle yaşıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004