Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bakü-Ceyhan’da ilk petrol

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) petrol boru hattının açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BTC’nin bölgenin çehresini değiştirecek stratejik bir olay olduğunu belirterek, “BTC, Batı ülkelerinin Hazar Havzası petrollerine doğrudan ulaşabilmesini sağlayacak” dedi.

Projenin Türkiye’ye birçok konuda avantajlar getireceğini vurgulayan Erdoğan, BTC’nin Türk boğazlarında sefer güvenliğinin sağlanması açısından önem arzettiğini söyledi. Erdoğan, hattın, petrol tankerlerinin boğazlardan geçişinide hafifleteceğini kaydetti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakashvili de, BTC Petrol Boru Hattı’nın Gürcistan için ‘gerçek bağımsızlık’ demek olduğunu söyledi. Gürcü lider, petrol boru hattının Avrupa için de çok önemli olduğuna işaret etti. Saakashvili’nin ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ise BTC terminalinin önümüzdeki yıllarda daha da önem kazanacağına dikkat çekti. Sezer ayrıca BTC’nin Doğu-Batı enerji koridorunun güçlenmesine katkıda bulunacağını söyledi.

BTC Yönetim Kurulu başkanının ikinci kez söz alıp teşekkür konuşması yapmasının ardından, liderler ve BTC ortaklarının temsilcileri, sembolik olarak hattı açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan’ın ev sahipliğindeki açılışa, konuk cumhurbaşkanlarının yanı sıra KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, İngiltere Başbakan Yardımcısı John Prescott ve Türkiye dahil 32 ülkeden bakan ve bakan yardımcıları katıldı.

Törende, Sırbistan, Arnavutluk, Suudi Arabistan, Yunanistan, Yemen, KKTC, İsrail, Estonya, Ürdün, Fas, Suriye, İtalya, Nijerya, Polonya, İngiltere, Gürcistan, Litvanya, Oman, Kırgız Cumhuriyeti, Sudan, Moldova, Avusturya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Kazakistan, Norveç, Bulgaristan, Hırvatistan, Pakistan ve ABD’den bakan ve bakan yardımcısı düzeyinde temsilciler yer aldı.

/ ADANA

14.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çalışanlardan IMF’ye tepki

  Bakü-Ceyhan’da ilk petrol

  KOP ile 621 bin hektar arazi suya kavuşacak

  Vergi, esnafa iş terk ettiriyor

  Memur enflasyon farkını isteyecek

  İhracattan dönen sebze-meyveye izin yok

  Konut kredisi kullanımı durdu

  İTO Giyimkent temsilciliği açıldı

  Petrolde yeni rekor

  İsrail piyasaları da vurdu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004