Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tarım Kredi'den modern besiciliğe destek

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, 15 Eylül’den itibaren 22 ilde başlatacakları ‘Sözleşmeli erkek besi sığırı yetiştiriliği sözleşmesi’nin (TAR- ET) uygulamaya geçmesiyle birlikte proje kapsamında besi sığırı üreticilerinin aylık bin YTL kazanç elde edeceğini açıkladı.

Palandöken Dağı’ndaki bir otelde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tarım Kredi Kooperatifleri Müdürleri ve besiciler ile bir araya gelen Bedrettin Yıldırım, besicilikle söz konusu bölgelerin ekonomik kalkınmasının sağlanabileceğini kaydetti.

Kooperatiflerine bağlı ve borcu olmayan üyelerin TAR-ET projesinden faydalanabileceğini anlatan Yıldırım, amaçlarının bölge besicisinin aracısız olarak hayvan satışını gerçekleştirmek ve besicileri eğitip, ekonomik gelirlerini yükseltmek olduğunu vurguladı. 10 yıl süreli olarak TAR-ET projesinin yürütüleceğini ve 15’den az, 50’den fazla olmayan 3 yaş ve altı besi hayvanlarının Et Balık kombinalarınca satın alınacağını anlatan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Yıldırım, bu sayede her besicinin ayda en az bin YTL kazanç elde edeceğini ifade etti.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü ile Ziraat Bankası tarafından ortaklaşa hazırlanan TAR-ET besicilik projesinin finansal desteğinin ise Ziraat Bankası tarafından karşılanacağını anlatan Yıldırım,10 yıl süreli projede 880 bin büyükbaş hayvanın besiye alınmasının hedeflendiğini vurguladı. Yıldırım projenin bu yılın Eylül ayında hayata geçmesiyle birlikte 30 bin kişiye geçim kaynağının sağlanacağına da dikkat çekti.

/ ERZURUM

05.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyonda erken tırmanış

  Merkez Bankası polemiği sürüyor

  İşsizlik hâlâ en önemli sorun

  Tarım Kredi'den modern besiciliğe destek

  BTSO, TOBB’a akredite oldu

  İhraç malı taşıyan araçlara vergisiz yakıt

  Kepez limanı, deniz hudut kapısı oldu

  Hazır giyim sektörüne eleştiriler haksızlık

  Gül üreticisine 3,5 milyon YTL

  Ramstore Kırgızistan’da

  Bebe ve çocuk fuarı açıldı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004