Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Üretim izni almayan fırınlar kapatılacak

Trabzon’da 237 fırın üretim izni olmadığı için kapatılacak. Trabzon Tarım il Müdürlüğü kontrol servisindeki memurların AB’ye uyum yasaları çerçevesinde, il genelindeki 297 fırında yaptığı denetimlerde sadece 60 fırının üretim izninin olduğu, 237 fırının ise üretim izninin bulunmadığı bildirildi.

Uygulamanın 05.06.2004 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 5179 sayılı kanunun 4. maddesi (Gıda maddeleri ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten işyerleri, bu konuda Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikte öngörülen asgarî teknik ve hijyenik şartlara uyarak gıda işyeri çalışma izni ve sicil numarasını almak zorundadır. ...Türk Gıda Kodeksinde tanımlanmamış gıdaları üreten işyerleri, üretime geçmeden önce izin almak ve diğer tescil işlemlerini yaptırmak zorundadır.) ve 29. maddenin a fıkrasına (4’üncü maddede belirtilen izin ve tescil işlemlerini yaptırmadan üretime geçen ve/veya bu ürünleri mübadele konusu yapan gerçek veya tüzel kişiler ; üretimden men edilir, üretilen ürünlere el konulur ve bir milyar lira idarî para cezası ile cezalandırılır. Bu işletmelerin, tescil ve izin işlemleri yapıldıktan sonra üretim yapmalarına izin verilir.) göre yapıldığı belirtildi.

Konu hakkında açıklama yapan fırıncılar, denetime gelen memurların kendilerine bazı bilgiler verdiklerini söylediler. Ancak işin kapatmaya kadar geleceğini beklemediklerini ve memurların da bu konuda uyarmadıklarını vurgulayan fırıncılar, yıllardan beri üretim yaptıkları için meseleye fazla önem vermediklerini de itiraf ettiler.

Yetkililer, fırıncıların en kısa zamanda üretim izni alabilmeleri için Belediye’den aldıkları veya alacakları Gıda Sicil Numarası ile beraber Tarım İl Müdürlüğü’ne başvurulması gerektiğini kaydetti.

Kahraman ALPAK / TRABZON

25.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sıcak paranın faydası yok

  Şener: Mortgage 2007’de

  Sıcak paraya tedbir alınmalı

  Konya Ovası verimini kaybediyor

  Üretim izni almayan fırınlar kapatılacak

  TEİS’ten yanıltıcı reklâmlara itiraz

  Turizme yaz gelmedi

  Sütaş, Aksaray’da fabrika kuracak

  Kömürün KDV'si de yüzde 8'e insin

  Coşkun’dan konut alanlara uyarı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004