Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’den İran’a nükleer tehdit

İsrail, nükleer savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip iki adet Alman yapımı Dolphin denizaltısı aldı. İsrail’in, Tahran yönetiminin nükleer çalışmaları konusunda uzlaşma eğiliminden uzak bir görüntü çizdiği dönemde nükleer muharebe gücünü artıran bu adımının, İran’a, ‘’Nükleer silâhlarla saldırırsan aynı şekilde cevap veririz’’ şeklinde açık bir cevap niteliği taşıdığı yorumu yapılıyor.

Jerusalem Post gazetesi, dizel-elektrik itiş gücü sistemi bulunan yeni denizaltıların, İsrail donanmasının sahip olduğu mevcut 3 denizaltıya oranla su altında daha uzun süre kalabildiğini yazdı. Gazete, denizaltı alımı konusundaki anlaşmanın Alman yetkilileriyle 6 Temmuzda imzalandığını ve denizaltıların kısa bir süre içinde kullanıma hazır hale geleceğini belirtti. Nükleer güce sahip olup olmadığı konusunda hiçbir bilgi vermeyen İsrail’in, yeraltındaki tesislerde gizli, nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip Jericho-1 ve Jericho-2 füzelerine sahip olduğu tahmin ediliyor. Uzmanlar, yüksek teknolojik donanım sayesinde tespit edilemeyen ve savunma yeteneği gelişmiş Dolphin denizaltılarının en büyük özelliklerinden biri olarak caydırıcılığını gösteriyor ve İran’ın İsrail’e saldırmasının büyük bir hata olacağı yorumunu yapıyor. Almanya ile İsrail arasında yapılan anlaşma, denizaltıların nükleer silâh taşımayacağına yönelik bir hüküm bulunmaması sebebiyle bazı Alman muhalifler tarafından eleştiriliyor.

Nejad: Siyonist rejimi bile tehdit etmiyoruz!

Bu arada, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Arak ağır su reaktörünün açılış töreninde yaptığı konuşmada nükleer faaliyetlerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Birleşmiş Milletler’in uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurması için tanıdığı sürenin dolmasına 5 gün kala ağır su reaktörünü faaliyete geçiren İran, nükleer teknoloji geliştirme hakkından feragat etmeyeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, reaktörün açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Hiç kimse, kapasitesini kullanan bir ulusu haklarından mahrum edemez” dedi.

Tahran’ın 190 kilometre güneybatısındaki Arak’ta kurulan tesiste üretilecek ağır su, 40 megavat gücündeki araştırma amaçlı nükleer reaktörü soğutmak için kullanılacak Nükleer faaliyetlerinin tamamen barışçı olduğunu vurgulayan İran Cumhurbaşkanı, “İran hiç kimseye tehdit oluşturmuyor, Siyonist rejime bile” şeklinde konuştu.

/ KUDÜS

27.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Papadopulos öfkeli

  Rusya köprü olmak istiyor

  Hizbullah bu kadar şiddetli saldırı beklemiyormuş

  İsrail’den İran’a nükleer tehdit

  Rumsfeld: Mezhep çatışması sürerse Irak’ı kaybedebiliriz’

  Lübnanlılar BM Barış Gücüne güvenmiyor

  Times: ‘ABD İran’a karşı BM dışında ittifak arayabilir’

  Berri: Savaş hâlâ devam ediyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004