Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Memur meydanda

Memur sendikaları ile hükümet arasında süren toplu görüşmelerde hükümetten istedikleri maaş zammını almak isteyen memur sendikalarına üye kamu çalışanları Sıhhiye’deki eylemlerine başladı. Yurdun dört bir yanından gelen sendika üyesi memurlar, Kızılay Sıhhiye Meydanı’nda toplandı.


Yetki hükümette

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Lübnan’a asker gönderilmesine ilişkin yaptığı açıklamalarla ilgili bir soru üzerine, şunları kaydett

Çelik: Küfür varsa dâvâ açarız

Son günlerde gündeme gelen Millî Bakanlığı tavsiyeli kitaplarda müstehcenlik, küfür, kaba sözler, argo kelimeler bulunması ile ilgili açıklama yapan M


  Eğitimciler ek iş yaparak geçiniyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası’nın, eğitim çalışanlarının mesleki memnuniyetlerini ve sorunlarını ortaya koymak amacıyla hazırladığı ‘11. Eğitim Bileşenleri Araştırma Raporu’ sonuçları açıklandı. Ankara’da bin 100 eğitim çalışanı ile yapılan anketin sonuçlarına dayanılarak hazırlanan rapora göre, eğitimcilerin yüzde 39’u ek iş yapıyor.


  Ağar: Asker göndermede son söz Meclisindir

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Lübnan’a asker gönderilmesi tartışmalarıyla ilgili olarak muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin böyle bir talebi olacaksa bunun TBMM’de ele alınması gerektiğini söyledi.


  Solun umudu ittifak

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ‘’Bizce solun ittifakı, solun iktidarı anlamına gelmektedir ve ittifaktan kaçınanlar, iktidardan kaçınmaktadırlar’’ dedi. SHP olarak ittifaka açık bir parti olduklarını belirten Karayalçın, ‘’Sosyal demokrat partilerin ittifakının iktidar olacağını iddia ediyoruz. O nedenle soysal demokrat partilerin ittifakından kaçınmanın, gerçekte iktidardan kaçma anlamına geleceğini söylüyoruz ve ittifaktan kaçınanları, iktidardan kaçmakla suçluyoruz" dedi.


  Bölge Müdürüne saldırıya tepki

Van Yapı Yol-Sen, İmar-Sen ve Yol İş sendikası 1. Nolu Şube Başkanlığı yaptığı basın açıklamasında, Van Karayolları Bölge Müdürü Şamil Güven’e makamında yapılan saldırıya tepki gösterdi.


  Avusturya’dan başörtüsüne destek

Türk İslâm Birliği’ne (ATİB) bağlı Mödling Camiini ziyaret eden Avusturya Federal Meclis Başkanı Prof. Cuma namazının ardından yaptığı konuşmada, üllkedeki Müslümanların dinî vecibelerini özgürce yerine getirmeleri için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Khol, başörtüsünü yasaklamak istemediklerini de ifade etti.


  İSKİ’nin 30 saatlik su kesintisi 100 saati aştı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İSKİ’nin 19 Ağustos 2006 tarihinde yazılı bir basın açıklamasıyla duyurusunu yaptığı ve otuz saat olarak bildirdiği su kesintisi bazı yerlerde yüz saati aştı. İsale hatlarının mevcut sisteme bağlanması sebebiyle gerçekleştirilen su kesintisinin bildirilen süreyi aşması halkı zor durumda bıraktı.


  Bir mezuniyet sevinci daha

Türkiye’de devam eden başörtüsü yasağı sebebiyle yurtdışında eğitimlerini tamamlamak zorunda kalan sekiz başörtülü, önceki gece Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen programda mezuniyet sevincini yaşadı.


  Hürriyet’ten örnek! habercilik

Formula 1 yarış alanında görev yapan başörtülü temizlik elemanlarını “F1 pistinde mankenler, temizlikte türbanlılar” başlığıyla haber yapan Hürriyet gazetesi, “Artık özel şirket çalışanlarının başörtüsü özgürlüklerine de mi göz dikildi?” sorusunu akla getirdi.


  Hükümet PKK konusunda kararlı

AKP Grup Başkanvekili Bursa Milletvekili Faruk Çelik, hükümetin PKK konusunda kararlılığı olduğunu, soruna bir nokta kurulması gerektiğini söyledi.


  Bakan Coşkun: Fındıkta yaşanan olaylar herkesi üzdü

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, fındıkta yaşanan olayların herkesi üzdüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:’’Hele son olayların tamamen ideolojik ve siyasi ağırlıklı bir yapıya sürüklenmesi hakikaten hiç arzu edilmeyecek bir olaydır. Aslında fındıkta çözülemeyecek bir meselede yok.’’


  Anavatan’ın adayı, Yılmaz

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Züheyir Amber, ‘’Sayın Mesut Yılmaz’ın eğer cumhurbaşkanı olma dileği varsa, gücümüz yettiğince destek oluruz’’ dedi.


  Rum hükümetinde AB destek ofisi sancısı

Rum gazetelerinde yer alan haberlere göre, AB Komisyonu tarafından Kıbrıslı Türklere yönelik mali yardımın uygulanması için KKTC’de açılacak AB destek ofisini değerlendiren Rum hükümet sözcüsü Hristodulos Paşardis, “Kuzey’deki AB bürosunun, Kıbrıslı Türklere yönelik mali yardımın dağıtılması için, Güney Kıbrıs’ta kurulan AB bürosunun şubesi olduğunu” ve “Kuzey’deki büronun resmi statüye sahip olmadığını” ileri sürdü.


  Başkan Tülün’e, Çubukçu’dan plaket

İstanbul Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Park Orman’da düzenlenen 1. İstanbul Sosyal Hizmetler Şenliği’ne katılan Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün’e yaptığı çalışmalar ve yardımlarından dolayı bir plaket ve teşekkür belgesi verildi.


  TIR şoförlerinin kuyruk çilesi

Yurtdışına taşıdıkları ihraç yükünü götürmek üzere, Türkiye’nin Kapıkule gümrük kapısına gelen TIR şoförleri, 16-24 saat boyunca işlemlerin yapılması için kuyrukta beklemekten yakınıyorlar.


  “Fast food” uyarısı

ANKARA - Sağlık Bakanlığı, “fast food” adı verilen ayaküstü beslenmenin özellikle yaz aylarında çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığı uyarısında bulundu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004