Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Solun umudu ittifak

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ‘’Bizce solun ittifakı, solun iktidarı anlamına gelmektedir ve ittifaktan kaçınanlar, iktidardan kaçınmaktadırlar’’ dedi. SHP olarak ittifaka açık bir parti olduklarını belirten Karayalçın, ‘’Sosyal demokrat partilerin ittifakının iktidar olacağını iddia ediyoruz. O nedenle soysal demokrat partilerin ittifakından kaçınmanın, gerçekte iktidardan kaçma anlamına geleceğini söylüyoruz ve ittifaktan kaçınanları, iktidardan kaçmakla suçluyoruz" dedi.

Karayalçın, Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Muammer Başkan’a ziyarette bulundu. Karayalçın da Anadolu Ajansı’nın, Türkiye’nin çok önemli kurumlarından birisi olduğunu belirtti. Karayalçın, Bülent Ecevit ile 16 Mayıs günü, SHP Genel Başkan yardımcısı Ersoy Bulut ve Mustafa Sayın ile ziyaret ettiğini, Ecevit’in ‘’DSP, CHP, SHP’nin solda birlik önerisini’’, SHP MYK’da ele alarak, destek verdiklerini açıkladıklarını hatırlattı.

Karayalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz (CHP de DSP de kurumları aracılığıyla karar almalı, bu girişimi desteklemeli) dedik. Ecevit’lerin ‘’fikir projesi’’ olarak gördüğümüz bu fikre, bir de açılım getirdik. Partilerin yetkili kurullarınca bu ittifaka (evet karar almasını) önerdik. CHP, DSP ve SHP’nin ortak hükümet programı oluşturmasını, üç partinin ortak bir başbakan çıkarmasını, diğer sol partilere veya katılmak isteyen tüm partilere (program taslağı şu, başbakan adayı bu, uygun buluyorsanız sizde katılın) denmesini istedik. Bütün bunların 2006 yılının kasım ayı çıkmadan kamuoyuna açıklanmasını getirdik. Sayın Ecevit’e Sayın Yılmaz Büyükerşen veya başka bir ismin bu aşamada gündeme gelmesini doğru bulmadığımızı belirttim.

İttifaka (var mısın- yok musun), bu koşulla girilmemeli. (Şu koşulla varım, şu olursa varım) olmaz. (Varım) dedikten sonra öteki aşamaların getirdiğini, o aşamalara gelindiğinde seslendirilmesinin uygun olacağını belirttik. Sayın Ecevit 18 Mayısta hastaneye kaldırıldı. Sonra ‘Ecevit sürecinin’ Sayın Rahşan Ecevit’in devam ettirdiğini gördük.’’

SHP olarak ittifaka açık bir parti olduklarını belirten Karayalçın, ‘’Sosyal demokrat partilerin ittifakının iktidar olacağını iddia ediyoruz. O nedenle soysal demokrat partilerin ittifakından kaçınmanın, gerçekte iktidardan kaçma anlamına geleceğini söylüyoruz ve ittifaktan kaçınanları, iktidardan kaçmakla suçluyoruz. Buna çok önem veriyoruz. İttifak olsun diyoruz ama bu konuda gecikmeleri dikkate alarak SHP olarak tek başımıza seçimlere hazırlanmaya başladığımızı da dile getiriyoruz’’dedi. Ziyarette SHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Göğüş ve SHP İzmir İl Başkanı Cevdet Tümtürk hazır bulundu.

LÜBNAN’A ASKER GÖNDERİLEBİLİR

Lübnan’a Türk askerinin gönderilmesine de değerlendirden Karayalçın, Lübnan’a asker gönderilmesini üç ölçüye göre değerlendirdiklerini bildirdi. Karayalçın bunların, Türk askerinin güvenliği, bölge ve bölge ülkelerinin Türkiye’ye olan ihtiyacı ve bölge ülkeleriyle Türkiye’nin ilişkilerinin geleceğini ölçüt olarak gördüklerini söyledi. Karayalçın bu ölçüler kapsamında “Asker göndermenin uygun olacağını düşünüyorum’’dedi.

/ İZMİR

27.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Memur meydanda

  Yetki hükümette

  Çelik: Küfür varsa dâvâ açarız

  Eğitim militaristleşti

  Eğitimciler ek iş yaparak geçiniyor

  Ağar: Asker göndermede son söz Meclisindir

  Solun umudu ittifak

  Bölge Müdürüne saldırıya tepki

  Avusturya’dan başörtüsüne destek

  İSKİ’nin 30 saatlik su kesintisi 100 saati aştı

  Bir mezuniyet sevinci daha

  Hürriyet’ten örnek! habercilik

  Hükümet PKK konusunda kararlı

  Bakan Coşkun: Fındıkta yaşanan olaylar herkesi üzdü

  Anavatan’ın adayı, Yılmaz

  Rum hükümetinde AB destek ofisi sancısı

  Başkan Tülün’e, Çubukçu’dan plaket

  TIR şoförlerinin kuyruk çilesi

  “Fast food” uyarısı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004