Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bulgaristan üniversitede başörtüsünü tartışıyor

Bulgaristan’da, üniversitelerde başörtüsü takılıp takılamayacağı konusu gündeme geldi. Filibe Tıp Fakültesi Rektörü Georgi Paskalev, Sega gazetesine yaptığı açıklamada, “ülkeye yabancı öğrenci getiren iki şirketin, üniversiteden, Türkiye’den gelecek 110 başörtülü öğrenciyle ilgili sorun çıkmayacağına dair söz istediğini” belirtti.

“Bu konuda karar vermeye yetkili olmadığını” ifade eden Paskalev, “iki şirketin başörtüsüne izin verilmesi şartıyla Türkiye’den 110 öğrenci getireceğini, her öğrencinin üniversiteye yılda 4000 avro kazandıracağını” kaydetti. Rektör, “en kısa sürede Eğitim Bakanı Daniel Vılçev ile görüşerek, bakandan konuya açıklık getirmesini isteyeceğini” söyledi. Filibe Tıp Fakültesinin, Türkiye’den gelen başvuruları beklettiği belirtildi. Bu arada Eğitim Bakanı Vılçev, aynı gazeteye yaptığı açıklamada, “Bu konuyu ciddî olarak ele almalıyız. Yüksek okullardaki bu sorun, ortaokul ve liselere göre daha farklı görünüyor. Üniversitelerimizde kılık kıyafet konusunda belirlenmiş herhangi bir kural veya öngörülen üniforma yok” dedi.

Vılçev, “Bulgar üniversitelerinde bugüne kadar başörtüsü veya başka dinî aksesuarlar konusunda herhangi bir sorun yaşanmadığını” söyledi.

Bulgaristan’da iki liseli kızın başörtüsüyle okula gitme isteği, kısa süre önce ilgili meclis komisyonunda reddedilmişti

/ SOFYA

30.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asker gönderme kararı BM'ye bildirildi

  AB yolunda Rum tehdidi

  Danimarka okullarına mescit

  Bulgaristan üniversitede başörtüsünü tartışıyor

  Fransa, İran’la diyaloğa hazır

  D’Alema: Hizbullah ve HAMAS, Kaide değil

  Şaron’da da iyileşme belirtileri görülüyor

  İsrail’den geriye kaçış başladı

  Domuz yağı ve cipse yasak

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004