Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Avrupa maçları

Avrupa’daki rakiplerimiz geçen hafta belli oldu. Pek de şanslı kuralar çektiğimiz söylenemez. Tabi içlerinde en iyi kurayı çeken takım Fenerbahçe’ydi. Peki takımlarımızın Avrupa macerası nasıl sonuçlanır? İsterseniz bunlara bir yorum yapalım.

Galatasaray her ne kadar herkesin bahsettiği gibi kolay bir kura çektiğini iddia etmiş olsa bile ben bu fikre kesinlikle katılmıyorum. Liverpool geçen yıl İstanbul’da oynanan finalde kupayı kaldıran ekip ve kadrosunu korurken, takıma da yeni transferler eklendi. PSV Eindhoven Hollanda ligi şampiyonu. Her sene şampiyonlar Ligine direkt katılan bir ekip. Fransız ekibi Bordeaux ise kolay bir ekip değil. Fransa gibi zorlu bir ligi ikinci sırada tamamlamış bir takım. Galatasaray’ın hedefi gruptan çıkmak. Ama hala eksiklerini tamamlayamadı.

UEFA'da Hollanda'nın AZ Alkmaar takımı ile eşleşen Kayserispor çekebileceği en zor kuralardan birini seçti. Ama Kayserispor’un avantajlara sahip olduğunu düşünüyorum. Çok iyi bir kadro yapısı, çok azimli bir takım ve çok iyi bir teknik adama sahip. Eğer Kayserispor bu maçlara inanarak çıkarsa rakibini elemek içten bile olmaz.

Trabzonspor ise İspanyolların köklü kulüplerinden Osasuna ile eşleşti. Bu sene hem Avrup’da hem de ligde sergilediği performansın Karadeniz ekibine rakibini elemeye yetecek gücünü ve anlayışının olmadığını gösterdi. O yüzden Türk takımları içerisinde elenmeye en yakın takım Trabzonspor olarak görünüyor.

Beşiktaş, yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendirdi ve Avrupa’da başarılı olabilecek bir ekip kurdu. Şu an Beşiktaş’ın oynamış olduğu futbol da Avrupa’ya en uygun futbol. Ama karşılaşacağı takım Bulgaristan’ın en köklü kulüplerinden CSKA Sofya. Kaliteli bir ekip. Beşiktaş zorlansa bile bu turu geçip, gruplara kalacağını düşünüyorum.

UEFA'da en kolay kurayı çeken takım olan Fenerbahçe’nin bu turu hiç zorlanmadan geçeceğini düşünüyorum. Danimarka'dan Randers'le eşleşen sarılacivertlilerin yeni transferleri ile birlikte her iki maçtan galibiyetle ayrılması normal görünüyor.

Bu tespitleri yaptıktan sonra tek temennimiz tüm takımlarımızın bir üst tura çıkması. Yoksa gelecek sezon yine bir çok ön eleme oynamak zorunda kalırlar. Alacakları her puan altın değerinde. İnşallah hepsi başarılı olur.

Mehmet Ünver

30.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gücümüz yetmedi

  Türkiye'ye Formula soruşturması

  Hakemler maç başına 3 bin YTL istiyor

  Edu'ya 36 numaralı forma

  Antalya-Beşiktaş özel maçı İnönü'de

  Serhat işbaşı yaptı

  Formula asayişte de sakin geçti

  Yattara UEFA'da yok

  Çaykur Rize evinde kayıp

  Bursaspor'da taraftarın gözdesi Rumen Pancu

  F.Bahçeli Murat Ankara'da

  Oktay İst.Spor'a gitti

  Tekke yine boş geçmedi

  Avrupa maçları

  Malatya hazır değil

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004