Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Hakemler maç başına 3 bin YTL istiyor

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu, hakem tayinleri konusunda kendisine bazı telkinlerinin geldiğini, ancak taleplerinin tersini yaptığını söyledi.

Çulcu, ''www.ligtv.com.tr'' isimli internet sitesinde yayınlanan röportajında, kendisine ''Şu hakemi gönder, bu hakem bize gelmesin'' diyenlerin olduğunu belirterek, ''Bende gönderdim. İstenmeyen hakemleri, istenmeyen maçlara gönderdim. Bu nedir? Bu kişilerle veya kurumlarla polemik çıkarmak değildir. Biz işlerimize kimseyi karıştırmayız mantığı hakim. Dolayısıyla bu özgürlüğün, bu duruşun, bu davranışın bir ifadesiydi. Kimse de bunu bir şov olarak algılamamalı, kimse kurumlar arası bir polemik çıkarmak anlamında düşünmemeli. Sadece kurumsal saygınlık sınırlarının muhafaza edildiğini kabul etmeliler'' diye konuştu.

PROFESYONELLİK OLMAZ

Profesyonel hakemlik konusunda ne düşündüğünün sorulması üzerine Çulcu, hakemlerin profesyonel değil, yarı profesyonel anlayışta olmasını tercih ettiğini, tam profesyonelliği benimsemediğini söyledi.Çulcu, hakemlerin Türkiye'de az para kazandığını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Hakemlerimiz geçtiğimiz sezon ve hala devam eden ücret olan 1800 YTL, yardımcı hakem 576 YTL alıyor, 4. hakem 500 YTL alıyor, gözlemci 432 YTL, temsilci de 432 YTL alıyor. Buna mukabil bir de antreman ücreti veriyoruz, ayda 475 YTL de antreman ücreti veriyoruz. Hakemler az parayla yetinmesini bilen insanlarız biz. Ancak bir miktar daha iyleşirse sahada duruşu, yolda yürüşüyü, toplum karşısında hitabı, davranışı, iletişimi fevkalade olur. Benim gönlümden maç başı 3.000 YTL geçiyor.'' Hakem camiası parçalanmamalı Hakem Camiasının parçalanmaması gerektiğini belirten Mustafa Çulcu, ''Bu camiaya dışardan saldırılar olmamalı. Tabii ki eleştiriler olacak, ama saldırı olmamalı. Bugün içerdeyim sessizim, yarın yokum parçalansın. Bu mantık yanlış bir mantık'' dedi. Bunları kimin yaptığını bildiklerini kaydeden Çulcu, ''Bu konuları hakem arkadaşlarımıza anlatıyoruz, yani nerden, ne kadar geldiğini ve gelişmelerin ne kadar ciddi olduğunu, ne kadar gayri ciddi olduğunu, maksatlarının ne olduğunu anlatıyorum, çok açık yüreklilikle söylüyorum'' ifadesini kullandı.

30.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gücümüz yetmedi

  Türkiye'ye Formula soruşturması

  Hakemler maç başına 3 bin YTL istiyor

  Edu'ya 36 numaralı forma

  Antalya-Beşiktaş özel maçı İnönü'de

  Serhat işbaşı yaptı

  Formula asayişte de sakin geçti

  Yattara UEFA'da yok

  Çaykur Rize evinde kayıp

  Bursaspor'da taraftarın gözdesi Rumen Pancu

  F.Bahçeli Murat Ankara'da

  Oktay İst.Spor'a gitti

  Tekke yine boş geçmedi

  Avrupa maçları

  Malatya hazır değil

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004