Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Annan ve Olmert Lübnan pazarlığı yaptı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan, İsrail ziyaretinin 2. gününde İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile biraraya geldi. Olmert’in konutunda biraraya gelen ikili, görüşme sonrasında bir basın açıklaması düzenledi. Görüşmenin ana konusu Lübnan’a uygulanan İsrail ablukasının kaldırılması oldu.

Annan, Olmert’ten BM kararı çerçevesinde Lübnan’a uygulanan hava ve deniz ablukasının kaldırılmasını isterken, İsrail Başbakanı ise bunun ancak kaçırılan askerler serbest bırakıldığında veya en azından Lübnan makamlarına teslim edildikten sonra gerçekleşebileceğini belirtti. Annan, “Ben de bir koca ve babayım, askerlerin ailelerinin acısını anlıyorum” şeklinde konuşarak bu konuda elinden geleni yapacağını ifade etti. BM Genel Sekreteri, görüşmede ayrıca Olmert’e Lübnan temasları hakkında bilgi verirken, arazide bulunan 2 bin 500 BM askerinin takviye edilerek önümüzdeki birkaç gün veya hafta içinde iki katına çıkarılacağını belirtti. Annan, “Umuyorum ki bu gerçekleşirken, İsrail de Lübnan’dan tamamen çekilmiş olacak ve bölgede barışı koruyacak efektif bir güçle göreve devam edilecek” diye konuştu.

Öte yandan BM Genel Sekreteri Annan, 34 gün süren savaş sonrasında verilen ateşkesin ihlallerinin çoğundan İsrail’i sorumlu tuttuğunu belirtti. İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz ile biraraya gelen Genel Sekreter, bu konudaki endişesini iletmiş ve “1701 sayılı karar ciddi ve önemli bir karardır. İki taraf da bunun hayata geçirilmesinde üzerine düşeni yapmalıdır” demişti.

Ehud Olmert de basın toplantısında, Lübnan hükümetiyle doğrudan temas kurulması dileğini gündeme getirdi.

Olmert, “İsrail halkının Lübnan hükümetiyle bir alıp veremediği yok. İki ülke arasında anlaşmaya varılabilmesi amacıyla Lübnan ile İsrail hükümetleri arasında doğrudan temas kurulmasını sağlamak için şartların değişmesini umuyorum” diye konuştu.

/ KUDÜS

31.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Annan ve Olmert Lübnan pazarlığı yaptı

  Olmert: Amacımız Hizbullah’ı yok etmek değildi

  İsrail 6 Filistinliyi öldürdü

  İsrail Türkiye’deki vatandaşlarını uyardı

  Çılgın sürücü 14 yayayı öldürdü

  Tişörtten bile korktular

  Chavez Şam’a çıkartma yaptı

  Hatemi vizesini aldı

  NATO ve Fransa’dan teröre kınama

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004