Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Barış günü, savaşların gölgesinde kutlanıyor

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ‘’Dünya Barış Günü’nü bu yıl da savaşların gölgesinde ve barışa olan özlemimizle kutluyoruz’’ dedi. Lübnan’da olanların, savaşın kötülüğünü ve barışın önemini bir kez daha gösterdiğine işaret eden Soyer, ‘’Kıbrıslı Türk ve Rumların, sevgi ve barış dolu bir dünyanın parçası şeklinde barış içerisinde yaşamalarının, aynı zamanda Türkiye ve Yunanistan halklarına huzur ve işbirliği getireceğine, Orta Doğu ülkelerine de örnek teşkil edeceğine inandığını’’ kaydetti.


Misket bombaları hâlâ öldürüyor

BM İnsanî Yardım Koordinatörü Jan Egeland, güney Lübnan’da 100 bin civarında patlamamış misket bombası bulunduğunu ve bu yüzden hergün insanların yara

Meclisin kararına saygı duyalım

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, hangi konuda, hangi mercinin karar vereceğinin Anayasa’da belirlenmiş olduğunu belirterek, ‘’Fa


  AB yolunda yavaşlama yok

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Türkiye’nin AB’ye üye olma kararlılığında ve bu yönde yürütülen müzakerelerde etkin çalışma azminde en ufak bir yavaşlama görmediğini belirterek, “Özellikle içinde bulunduğumuz ayda bu tür çalışmaların somut sonuçlarını göreceksiniz” dedi.


  Memurlar eylem yapacak

Memur sendikaları ile Hükümet arasındaki toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından sendikalar eylem takvimlerini açıklamaya başladı. KESK’e bağlı Yapı-Yol Sen, otoyol ve köprü çalışanlarının 14 Eylülde iş yavaşlatma eylemi yapacaklarını açıkladı.


  Sağlık personeline ‘askerlik’ müjdesi

Eleman temininde güçlük çekilen bölgelerde görev yapan sağlık personelinin çalıştığı sağlık tesislerinde askerlik yapmasının önündeki engeller aşılıyor.


  Tayyip Erdoğan Bulvarına iptal dâvâsı

Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinin, Esenboğa yoluna ‘’Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’’ ismi verilmesine ilişkin kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara İdare Mahkemesinde dâvâ açtı.


  Eski vekile son görev

Önceki gün vefat eden Eski AP Hatay Milletvekili Mehmet Sait Reşa için TBMM’de tören düzenlendi.


  Bakan Akdağ: 10 ilde daha aile hekimliği başlıyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu yıl aile hekimliği uygulamasına 10 ilde başlanacağını ve uygulamanın gelecek yıldan itibaren diğer illere yaygınlaştırılacağını söyledi.


  Bakan Babacan Zagreb’e gitti

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, resmî temaslarda bulunmak üzere Hırvatistan’ın başşehri Zagreb’e gitti.


  Ömer Balıbey, yeni görevinde

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ömer Balıbey’in, İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü görevinden, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü’ne atanmasını öngören kararnameyi imzaladı.


  AKP verdiği sözleri unuttu

BBP Genel Başkan Yardımcısı Halil Mert, AKP’nin 2002 seçimlerinde üniversiteye girişte katsayı adaletsizliğini çözeceklerine dair millete verdiği sözleri unuttuğunu kaydederek, “Ancak bu sözleri ne bu millet ne de katsayı mağduru binlerce genç unuttu’’ dedi.


  Belediyelerin gözü Mecliste

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bazı vergi ve harçların kaldırılmasını öngören yeni Belediyeler Kanununun Eylülde TBMM’den geçmesi durumunda, belediye gelirlerinin yaklaşık yüzde 30 oranında artacağını söyledi.


  İmamlar, moral hizmeti versin

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Hizmet Kolunda yetkili olan Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen, toplu görüşmelerde sunduğu teklifle Diyanet İşleri Bakanlığı’na bağlı boş kadroların doldurulmasını istedi.


  Karavancılar Türkiye’yi sevdi

Avrupalı zengin karavan tutkunları, güvenli sahilleri ve ucuz imkânları sebebiyle tatil için Türkiye’yi tercih ediyor.


  Reklâmlar yanıltıyor

Reklam Kurulu bu yılın ilk 7 ayında şikâyete konu 105 reklâm için toplam 3 milyon 917 bin 651 YTL para cezası ve reklâmın yayınını durdurma cezası verdi.


  Sayaçlar ‘online’ okunacak

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş (AYEDAŞ), elektrik sayaçlarının okunmasında GPRS altyapılı “endeksör’’ cihazını kullanmaya başladı.


  İstanbul’a yeni Adalet Sarayı

Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanı Haydar Çiftçi, Kartal’da yapımına başlanan ve Anadolu yakasındaki tüm adliyelerin toplanacağı binanın, ‘’dünyanın en büyük adalet sarayı’’ olacağını bildirdi.


  İEF 75. kez kapılarını açıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), bugün 75. kez kapılarını açacak.


  Elma ağaçları çiçek açtı

Karaman’da elmalar hasat edilmeden çiçek açan elma ağaçları bahçe sahibini şaşırttı.


  Hanımların halı yıkama derdi bitti

Hanımlarının en büyük derdi olan ve sakatlanmalarına bile yol açan elde hayı yıkama derdi artık tarihe karşıyor. Halı yıkama makinesi alamayan dar gelirliler de artık halılarını evde yıkamak zorunda kalmıyor. Türkiye’de son yıllarda açılan halı yıkama yerleri hanımların imdadına yetişti. Bu yerler hanımlar tarafından büyük ilgi görüyor.


  Altı ayda bir diş hekimine gidilmeli

Ağız ortamında bulunan bakteri plağının etkileriyle dişlerde olumsuz değişiklikler meydana geldiğini belirten uzmanlar, bunun önlenmesi için, günde en az iki defa dişlerin fırçalanmasını ve 6 aylık rutin diş hekimi muayenelerinin aksatılmamasını öneriyor.


  Birçok önemli hastalığın sebebi: Stres

Günlük hayat içinde yoğun iş temposu, insanları zaman zaman çeşitli sebeplerden dolayı strese sokuyor. İnsanlarda görülen çok sayıdaki hastalığın meydana gelmesinde önemli rol oynayan aşırı stresin, sigara kadar zararlı olduğu belirtiliyor.


  Rafting yap, çığlık at, stresi yen

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Ak, rafting gibi adrenalini yüksek spor dallarının, stresle mücadelede çok etkili olduğunu söyledi.


  Sigara içen annenin bebeği zayıf doğuyor

Selçuk Üniversitesi’nde (SÜ) yapılan bir araştırmada, hamilelik döneminde sigara içen annelerin bebeklerinin yüzde 23’ünün, normalden daha zayıf olarak dünyaya geldiği ortaya çıktı. Prof. Dr. Selma Çivi, “araştırmamızda hamilelikte içilen sigaranın, her çocuktan ortalama 130 gram aldığını tespit ettik” dedi.


  Kur’ân bülbülleri yarıştı

Bediüzzaman Eğitim Kültür ve Sanat Vakfının düzenlemiş olduğu yaz dönemi Kur’ân kursu düzenlenen Kur’ân-ı Kerim ve bilgi yarışmasıyla sona erdi.


  İHH, Madagaskar’a yardım ulaştırdı

İHH, Afrika Yardım Programı dahilinde Hint okyanusunun en büyük, dünyanın dördüncü büyük adası olan Madagaskar’daydı.


  IUR 9. yılına 4 Eylül’de başlıyor

1997 yılından beri istikrarlı bir şekilde, her gün akademik seviyesine yeni bir şeyler katarak devam eden Rotterdam İslâm Üniversitesi (IUR), 4 Eylül 2006 tarihinde 9. Akademik Yılını başlatacak.


  75 bin nüfuslu Kilis’te su sıkıntısı çekiliyor

Kilis, her yaz döneminde olduğu gibi bu yıl da susuzluk çekiyor. İnsanlar ellerinde bidonlarla kaynak suyu arıyor ve uzun süre sıra bekliyor.


  ‘Her şey dahil’ riskli

Gıda Güvenliği Derneği, tatil köyleri, oteller ve turistik tesislerde son yıllarda yaygınlaşan ‘Her Şey Dahil’ uygulamasında sunulan yemeklerin önemli bölümünün sağlık açısından ciddî risk taşıdığını ileri sürdü.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004