Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Irak, ihracatçıların yüzünü güldürdü

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Irak’a yapılan ihracat yüzde 54,82 artarak 231 milyon 256 bin dolardan, 358 milyon 37 bin dolara ulaştı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Genel Sekreterliği verilerinden derlenen bilgiye göre, OcakTemmuz 2006 döneminde, bölge için en yakın ve en önemli dış pazar olan Irak’a 358 milyon 37 bin dolarlık ihracat yapıldı.


Köprü ve otoyollara zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine dün gece 24.00’ten geçerli olmak üzere zam yapıldı. Köprü geçiş ücretleri, birinci sınıf araçlar için 3 YTL’den 4 YT

Fındıkta TMO devrede

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), fındık alımı ile görevlendirilirken, alım satım fiyatlarını da belirleyecek.


  Tarlalara uydudan kontrol

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çiftçilerin devlet destekli yaptığı ekimlerin, gerçek beyanlarını yansıtıp yansıtmadığının belirlenmesi için tarlalar GPS sistemli uydu bağlantısı ile kontrol ediliyor.


  Avro bölgesinde enflasyon geriliyor

AB’nin ortak para avro kullanan 12 ülkesinde Ağustos ayı itibariyle yıllık enflasyon ilk belirlemelere göre yüzde 2,3 olarak açıklandı.


  Kuraklık verimi düşürdü

Zonguldak Tarım İl Müdürü Yusuf Akın, ‘’Kentte yeterli yağış alınamadığından, mera ve çayır alanlarının yanı sıra mısır ve yem bitkilerinin veriminde önemli düşüş gözlendi’’ dedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004