Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Süre doldu, sıra ambargoda

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı, İran’ın nükleer programı konusunda müzakerelere açık olduğunu söyledi. Temaslarda bulunmak üzere Tokyo’ya gelen Arakçı, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Aso ile yarım saat süren görüşmesinde, “Tahran, halen diğer ülkelerle müzakerelere açık ve eğer diğer ülkeler müzakerelere iyi niyetle katılırsa bir çözüme ulaşılabilir” dedi.


Bulgar Müftülüğünden bakana başörtüsü itirazı

Bulgaristan Eğitim Bakanı Daniel Vılçev, ülkede tüm düzeydeki eğitimin laik olduğunu belirterek, parlamentoya, öğrencilerin, başörtüsü ve haç gibi din

ABD, Afrika için komutanlık kuruyor

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), ‘’Afrika’dan ABD güvenliğine yönelik olası tehditleri’’ göz önünde tutarak bu kıta için yeni bir komutanlık oluşt


  İran, İslâm dünyasının liderliğine oynuyor

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İran’ın nükleer silahlara sahip olma ihtimalinin komşu ülkeleri de kendileri kadar endişelendirdiğini söyledi.


  Eski silâh denetçisinden müthiş itiraf

Irak savaşından sonra kurulan kitle imha silâhlarını araştırma grubunda görevli Avustralyalı eski silâh uzmanı John Gee, araştırmanın “kuramsal olarak dürüst yapılmadığını’’ söyledi.


  İsrail, çekilmek için 5 bin mavi bereliyi bekliyor

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, İsrail ordusunun, 5 bin mavi bereli ve 16 bin Lübnan askeri konuşlandıktan sonra Lübnan’ın güneyinden çekileceğini söyledi.


  ‘PKK Koordinatörü’ Ankara’ya gelecek

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, terör örgütü PKK ile mücadelede özel temsilci olarak atadıkları emekli orgeneral Joseph Ralston’ın önümüzdeki haftalarda Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyledi. McCormack, düzenlediği günlük basın toplantısında, Ralston’ın Ankara ve Bağdat’ı ziyaret edip etmeyeceği yönündeki bir soru üzerine, ‘’önümüzdeki haftalarda Ankara’yı ziyaret edecek’’ dedi.


  Tişörtteki yazı ifade özgürlüğü

ABD’de bir temyiz mahkemesi, üzerine Başkan George Bush’u bir tavuk olarak resmeden, eski alkolik ve kokain kullanıcı olarak gösteren tişört giyen öğrencinin ifade özgürlüğü hakkını kullandığına hükmetti.


  AP’de Türkiye’yi en fazla Hıristiyan emokratlar sordu

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) 25 ülkeden seçilen 732 üyesince, geçen yasama döneminde, birliğin diğer organları AB Komisyonu ve AB Konseyi’ne verilen toplam 5 bin 1 yazılı soru önergesinden 385’i doğrudan ve dolaylı olarak Türkiye’yi konu edindi.


  Hamburg'ta 2. uyum zirvesi

Almanya’nın başkenti Berlin’de temmuz ayında yapılan uyum zirvesinden sonra Hamburg kentinde bugün düzenlenen uyum zirvesi başladı.


  Lübnan’a yardımlar sürüyor

Türkiye’den Lübnan’a yapılan yardımlar sürüyor. İnsani Yardım Vakfının Türkiye’de 100’e yakın sivil kuruluşlarıyla işbirliği yaparak topladığı 575 ton çeşitli yardım malzemesi, ikinci yardım gemisiyle Lübnan’a ulaştı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004