Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

CeBIT bu yıl daha renkli

Hannover Fairs Interpro A.Ş (HİFAŞ) Genel Müdürü Şafak Alpay, geçen yılki CeBIT fuarının 2 milyar dolarlık işi tetiklediğini, bu yıl ise 2,5 milyar dolarlık bir iş hacmini tetikleyeceğini tahmin ettiklerini bildirdi. Alpay, 5 Eylülde Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılacak CeBIT’e bu yıl Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu gibi dünyanın birçok yerinde bulunan 19 ülkeden katılan firmalarla birlikte yerli ve yabancı 900’ün üzerinde şirketten ziyaretçi beklendiğini kaydetti.



Selçuk Belediyesi, Meryem Ana Evi’ni istiyor

İzmir’e bağlı Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Bülbül Dağı’nda çıkan orman yangınından son anda kurtulan Meryem Ana Evi’nin bir daha aynı tehlikeyle karşı karşıya kalmaması için proje hazırlayarak ilgili kurumlar nezdinde harekete geçti. Ülgür, Meryem Ana Evi’nin içinde bulunduğu 30 hektarlık alanın belediyeye devredilmesini istedi.



Selçuk’taki Keçi Kalesi yok oluyor

İzmir’in Selçuk ilçesinde Helenistik dönemden kalan ve turistlerin büyük ilgi gösterdiği Keçi Kalesi’nin, ilgisizlik yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bildirildi. Selçuk’a 9 kilometre uzaklıktaki tarihi Keçi Kalesi’nin surları ilgisizlik sebebiyle yıkılmaya başladığı kaydedildi.



Ahmet Özhan 6 Eylül’de Kosova’da konser verecek

Türk Tasavvuf Musikisi ve Türk Klasik Müsikisi`nin önde gelen ve sevilen sanatçılarından Ahmet Özhan ve orkestrası, konser vermek için Kosova’ya geliyor. Sezai Suroy Spor Merkezinde İstanbul Vakfı’nın organizasyonuyla 6 Eylül’de gerçekleşecek konserde Ahmet Özhan usta müzisyenlerden oluşan orkestrası eşliğinde tasavvuf musikisinden eski ve yeni eserler seslendirecek.



Altın Portakal için 9 Türk filmi aday

Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajı Film Yarışması’nda yarışacak Türk filmleri belli oldu. Festivali Antalya Kültür ve Sanat Vakfı adına organize eden Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfının Genel Müdürü Sevinç Baloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 16-23 Eylül 2006 tarihleri arasında yapılacak festivalin ulusal uzun metraj bölümünde bu yıl 9 filmin yarışacağını bildirdi.



Mengen, yemeklerini tanıtacak

Aşçıları ile ünlü Bolu’nun Mengen ilçesi, Amasra ve Safranbolu’yu kapsayacak bölgesel turizm ile yemeklerini tanıtmak istiyor. Türk ve dünya dünya mutfağında söz sahibi olan Mengen, yerli ve yabancı turistlere leziz yemeklerini sunmak için böyle bir projenin hayata geçilmesini bekliyor. Aşçılar memleketi, Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Türk mutfağı ve yemek kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde yurt içi ve yurt dışından çok sayıda aşçı katılıyor.



Necip Mahfuz son yolculuğuna uğurlandı

Arap dünyasının Nobel ödüllü tek yazarı Necip Mahfuz dün son yolculuğuna uğurlandı. Önceki gün vefat eden Necip mahfuz’un (94) cenaze namazı başşehir Kahire’nin Al Raşdan camisinde kılındı. Necip Mahfuz’un ölüm haberi önceki gün Mısır ve Arap televizyonlarında flash haber olarak duyurulmuştu. Gazeteler de Mahfuz’un ölümüne bugünkü baskılarında geniş yer ayırdı.



İzmir Fuarı için özel gün damgası

PTT Genel Müdürlüğü, 75. İzmir Enternasyonal Fuarı dolayısıyla özel tarih damgası kullandıracak. PTT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, “75. İzmir Enternasyonal Fuarı 1 Eylül 2006 İzmir’’ ibareli özel gün damgası kullandırılacak.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004