Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

CeBIT bu yıl daha renkli

Hannover Fairs Interpro A.Ş (HİFAŞ) Genel Müdürü Şafak Alpay, geçen yılki CeBIT fuarının 2 milyar dolarlık işi tetiklediğini, bu yıl ise 2,5 milyar dolarlık bir iş hacmini tetikleyeceğini tahmin ettiklerini bildirdi. Alpay, 5 Eylülde Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılacak CeBIT’e bu yıl Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu gibi dünyanın birçok yerinde bulunan 19 ülkeden katılan firmalarla birlikte yerli ve yabancı 900’ün üzerinde şirketten ziyaretçi beklendiğini kaydetti.

Fuarı düzenleyen HİFAŞ’ın yüzde 50 ortağı olan Deutsche Messe AG Hannover’in, yıl boyunca 68 ülkede düzenlenen fuarlarda CeBIT’in tanıtımını yaptığını ve 8 ülkede basın toplantıları düzenlediğini belirten Alpay, fuarda ABD, Japonya, Almanya, İngiltere, İsveç, İtalya, Kore, Danimarka, Çin, Hollanda, İran, Rusya, İspanya, Malezya, İsveç’in de aralarında bulunduğu ülkelerden 100’ün üzerinde şirketin yeni ürün ve hizmetlerini sergilemek için stand açacağını söyledi.

Bu tür fuarların yeni iş hacimlerinin oluşturulması için önemli platformlardan biri olduğuna işaret eden Alpay, ‘’Fuarın geçen yıl 2 milyar dolarlık işi tetiklediğini tahmin etmiştik. Bu yıl ise 2,5 milyar dolarlık işi tetikleyeceğini tahmin ediyoruz’’ diye konuştu. Alpay, yurt içinden ve yurt dışından 150 binin üzerinde ziyaretçinin katılmasını beklediklerini ifade etti.

DÜNYANIN EN BÜYÜK HD PLAZMA TV’Sİ FUARDA

Şafak Alpay, 26 bin metrekarelik bir alanda düzenlenecek fuarda iş dünyası, dijital hayat ve telekomdan oluşmak üzere 3 ana bölüm bulunacağını, böylelikle amaca göre ziyaretin rahatlıkla gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Ana sponsorluğunu Turkcell’in yaptığı, Akbank’ın resmî bankacılık şirketi olduğu fuarda bu yıl 10’uncu salonun tamamının aynı zamanda fuarın resmî iletişim altyapı şirketi olan Türk Telekom’a ayrıldığını aktaran Alpay, Türk Telekom’un CeBIT’te ilk defa bu kadar geniş bir platform ile yer alacağını kaydetti. Alpay, dijital dünyadaki en son gelişmeler ile ürünlerin sergileneceği fuarda, Panasonic’e ait 103 inç ve 220 kilogram ağırlığıyla dünyanın en büyük HD plazma televizyonunun sergileneceğini bildirdi.

/ İSTANBUL

01.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  CeBIT bu yıl daha renkli

  Selçuk Belediyesi, Meryem Ana Evi’ni istiyor

  Selçuk’taki Keçi Kalesi yok oluyor

  Ahmet Özhan 6 Eylül’de Kosova’da konser verecek

  Altın Portakal için 9 Türk filmi aday

  Mengen, yemeklerini tanıtacak

  Necip Mahfuz son yolculuğuna uğurlandı

  İzmir Fuarı için özel gün damgası

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004