Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Harikasınız çocuklar

Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, normal süresi 75-75 berabere biten klasman maçında Litvanya'yı uzatmada 95-84 yendi. Karşılaşmaya çok etkili savunma yaparak başlayan milli takım, Serkan ve Ersan'ın dış şutlardan bulduğu basketlerle 3 dakika içinde 8-0'lık seri yakaladı.

Sert savunmasıyla rakibine kolay sayı bulma şansı tanımayan ay-yıldızlılar, rakibinin 4 sayısına 6 sayıyla karşılık verdi ve 7. dakikada farkı 10 sayıya kadar çıkardı: 14-4. Gustas'ın sayılarıyla aradaki farkı kapatmak isteyen Litvanya karşısında dış şutlarda yüksek yüzdeyle oynayan Türkiye, ilk çeyreği 19-10 önde geçti.

2. periyoda tutuk başlayan milli takım, 3 dakika boyunca sayı bulamazken, hızlı hücumlarla sayıya giden Litvanya, 13. dakika içinde 19-17'lik skorla farkı 2 sayıya indirdi. Basit top kayıplarıyla çeyrek boyunca sadece 4 sayı atabilen milli takım, savunmada da açıklar verince, Litvanya 18. dakikada 24-23'lük skorla ilk kez öne geçti ve devreyi de 27-23 üstün tamamladı.

(A) Milli Basketbol Takımı, 3. periyoda baskılı alan savunması yaparak başladı. Ermal ile pota altını iyi kullanan ve bu oyuncu ile üst üste sayılar bulan ay-yıldızlılar, Cenk'in 3 sayılık basketiyle 22. dakikada yeniden öne geçti: 30-29. Yaptığı tam saha baskıyla Türkiye'yi hataya zorlayan Litvanya, yakaladığı 8-0'lık seriyle 23. dakika içinde yeniden farkı 7 sayıya kadar (37-30) çıkardı. Dış atışlardan isabet bulamayan Türkiye, pota altından da istediği pozisyonları üretemeyince, uzun oyuncularıyla sayıya giden Litvanya, 27. dakikayı da 43-36 önde geçti. Sayı bulmakta sıkıntı yaşamaya devam eden milli takım, aradaki farkı kapatamadı ve Litvanya, bu periyodu da 48-40 üstün geçti.

Türkiye, Engin ve Kerem'in sayılarıyla aradaki farkı kapatmak için büyük çaba sarf etse de Kleiza ile etkili olan Litvanya, 33. dakikaya da 6 sayı farkla önde girdi: 54-48. Türkiye, son 3 dakikaya 12 sayı farkla (65-53) geride girdi. Ender ve Ermal ile aradaki farkı biraz olsun kapatan ve son dakikaya girilirken 5 sayıya kadar indiren (72-67) Türkiye, yakaladığı tempo sonrası Ender'in bitime 10 saniye kala attığı 3 sayılık basketle 75-75 beraberliği yakaladı. 6 saniye kala rakibinden topu kapan Türkiye, hücumda sayı atamayınca karşılaşma 75-75 berabere tamamlandı. Uzatma periyoduna Ermal'in 5 sayısıyla başlayan Milli Takım, Lavrinoviç'in sayısına rağmen son 3 dakikaya 80-78 önde geçti. Takım olarak çok iyi bir oyun ortaya koyan ve oyunda kontrolü eline alan Türkiye, karşılaşmadan 11 sayı farkla 95-84 galip ayrıldı.

Buğra ERSAVAŞ

01.09.2006


 

Hakan Şükür'ün 3 yıllık hasreti

6 Eylül'de Malta ile 2008 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri ilk maçında karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı'nda gözler, milli formayla 3 yıldır resmi maçta gol atamayan Hakan Şükür'de olacak.

Futbol Extra Dergisi'nde yer alan haberde, milli takım forması altında en çok gol atan futbolcu unvanına sahip olan Hakan Şükür'ün Ay-yıldızlı forma altında 3 yıldır gol atamadığı ifade edildi. Hazırlık maçlarında son golünü 18 Ağustos 2004'te Beyaz Rusya ağlarına gönderen Hakan Şükür, Ay-yıldızlı forma altındaki son resmi golünü ise, 19 Kasım 2003'deki Letonya maçında kaydetti.

25 MAÇTIR SEVİNÇ YAŞAMIYOR

Türkiye formasıyla toplam 46 gole imzasını atarak bu alan en fazla gol atan futbolcu konumundaki Hakan Şükür, Malta maçında golle tanışarak 3 yıllık hasretine son vermek istiyor. Milli formayla 25 maçtır gol sevinci yaşayamayan Şükür, deplasmanda son resmi golünü ise 6 Eylül 2003'te Liechtenstein ağlarına göndermişti. Hakan Şükür 3 yıllık gol hasretine son vermek için yine bir gurbette ve yine 6 Eylül'de Malta maçında sahaya çıkacak ve kuşkusuz milli takımın en büyük gol umutlarından birisi olacak.

01.09.2006


 

Edu ve Deivid ilk idmana çıktı

Fenerbahçe'de, Süper Ligi'nin 5. haftasında Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başlandı.

Fenerbahçe'nin yeni transferleri Edu Dracena ve Deivid de Souza, takımla birlikte ilk çalışmasını yaptı. İzinli olarak ülkesine giden Mateja Kezman çalışmaya katılmadı. 2003 yılında Brezilya'nın Cruzeiro takımında forma giyen Alex, Edu ve Deivid de Souza yaklaşık 4 yıl sonra Fenerbahçe'de buluştu. Edu ve de Souza antrenmanda tempolu koşuları Alex'in bulunduğu grupla birlikte yaparken, Alex'in neşeli tavırları dikkat çekti. Bu arada yeni transferlerin takıma uyumunu sağlamak için bir 3. lig ekibiyle hazırlık maçı organize edilmeye çalışıldığı bildirildi.

01.09.2006


 

Tuncay'ın gözü Avrupa'da

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Tuncay Şanlı, idealleri arasında yurt dışında futbol oynamak da olduğunu belirterek, ''Zamanı gelirse, imkan olursa ben de gitmek istiyorum'' dedi.

Tuncay, aylık spor dergisi FourFourTwo'nun eylül sayısında yer alan röportajında, ''Altyapı görmedim ama bunun eksikliğini hırsımla, mücadelemle kapatmaya çalışıyorum'' derken, ''Avrupa'ya gitmek istiyor musun?'' şeklindeki bir soru üzerine şunları kaydetti:

''Yaptığınız işte iyiyseniz aşama kaydedeceğinize, birilerinin sizi fark edeceğine inanıyorum, sadece futbolda değil, her iş için geçerli bu. Takımda iyiyseniz, milli takıma gidersiniz, futbolunuzu ve yeteneklerinizi daha ön plana çıkarırsınız. Avrupa'da oynamak için ise hem kendi takımınızda hem milli takımda iyi olmanız gerekir. Şampiyonlar Ligi'nde, UEFA Kupası'nda oynarken hem takım olarak hem bireysel olarak iyi olmanız gerekir. 'Avrupa'ya gitmek istiyor musun?' derseniz, istiyorum tabii. Oradaki havayı teneffüs etmek isterim, atmosferi, futbol anlayışını, görüşünü. Çünkü milli takımda yurt dışında oynayan arkadaşlarımızla görüştüğümüzde Emre olsun, Nihat olsun, Hamit, Yıldıray olsun, psikolojik olarak çok rahat olduklarını görüyorum. Türk futbolunun en büyük sorunu bu bence, üzerimizdeki psikolojik baskıdan kurtulmamız gerek. ''

Fenerbahçe'ye 5-6 forvetin bulunduğu bilerek geldiğini, ama forma şansı bulduğunu anlatan Tuncay, şöyle devam etti: ''Artık imkan neresi olur, tercih nereden gelir, o zaman değerlendireceğim. Ama fırsat çıkarsa, kesin kullanacağım."

01.09.2006


 

İnamoto G.Saray'da

Galatasaray'ın prensip anlaşmasına vardığı Japon futbolcu Junichi Inamoto, İstanbul'a geldi.

Japon futbolcu, İngiliz Hava Yolları'na ait bir uçakla öğle saatlerinde Atatürk Havalimanı'na gelirken, kulüp yetkililerince karşılandı. Inamoto, havalimanında yaptığı açıklamada, ''Türkiye'de oynayacak ilk Japon futbolcu olduğumu biliyorum ve bu beni mutlu ediyor'' dedi. Inamoto, ''Burada olmaktan son derece mutluyum. Galatasaray'ın Avrupa çapında çok büyük takım olduğunu biliyorum. Galatasaray'ın başarılı olması için üzerinde bir baskı olduğunu da biliyorum. Ben de elimden gelen katkıyı sağlayarak, takıma faydalı olmaya çalışacağım'' diye konuştu. 27 yaşında ve 1.81 metre boyundaki Inamoto, Acıbadem Carousel Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçti.

01.09.2006


 

Formula 1 başarılı geçti

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'ndan (TOSFED) yapılan açıklamada, ''Son derece başarılı geçen bir Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinin ardından çeşitli yorumların çıkarılarak, bu başarıya gölge düşürülmemesi adına herkesi sağduyulu olmaya davet ediyor ve Türkiye olarak elde ettiğimiz tüm kazanımlarımızın birlik ve beraberlik duygusu içinde korunacağına inanıyoruz'' denildi.

Açıklamada, ''TOSFED'in bu noktadaki görevi FIA'ya bağlı yetkili kurum olarak, olayı raporlamaktır. FIA bu konudaki talebini 29.08.2006 tarihli resmi yazısı ile federasyonumuzdan istemiş bulunmaktadır. Söz konusu rapor ilgili tarafların dinlenmesinden sonra federasyonumuzca hazırlanarak FIA'ya bildirilecektir'' denildi.

01.09.2006


 

Golf şenliği başlıyor

Avrupa'nın en iyi profesyonel golfçülerini buluşturacak olan 9. Uluslararası Beko ProAm Turnuvası, bugün İstanbul'da başlayacak.

3 Eylül'de bitecek turnuvada 85 bin dolar ödül dağıtılacak.

01.09.2006


 

Uğur, Terim'i bekliyor

Ersun Yanal'a kızdı, Hollanda Milli Takımı'nı seçti. FIFA'ya başvurdu. Belgeyi aldı. Yeniden Türkiye Milli Takımı'nda oynama şansı doğdu.

Bu kez kararlı. İlle de ayyıldız diyor, Fatih Terim'den çağrı bekliyor. Uğur, "Kendimi Türk gibi hissediyorum. Zira annem ve babam bizleri Hollanda'da büyümemize rağmen Türk dili ve Türk kültürü ile büyüttüler. Ayrıca Türk olmaktan da gurur duyuyorum. Takım arkadaşlarım da beni kesinlikle bir Türk olarak görüyor. Bundan adım gibi eminim. Ayrıca Hollanda'da çok yabancı yaşıyor. Hiçbir sorun yok. Her şey normal burada" dedi.

01.09.2006


 

Millîler yolcu

Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubundaki ilk maçını 6 Eylül Çarşamba günü Almanya'da Malta ile yapacak olan (A) Milli Futbol Takımı, hazırlıklarının İstanbul bölümünü tamamladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Fatih Terim yönetiminde yapılan çalışmanın yalnızca 15 dakikalık bölümü basın mensuplarına açıldı. Millilerin çalışmasına Gökhan Zan dışındaki tüm futbolcular katıldı. (A) Milli Futbol Takımı, Malta maçı için bugün Almanya'ya gidecek.

01.09.2006


 

Futbolda transfer dönemi kapanıyor

Futbolda 1. transfer dönemi yarın sona erecek. Profesyonel liglerde yer alan kulüpler, anlaştıkları oyuncularla bugün mesai saati bitimi olan 18.00'e dek sözleşme imzalayabilecek.

Futbolda ara transfer dönemi olarak bilinen 2. transfer dönemi ise 1 Ocak 2007'de başlayacak ve 1 Şubat tarihinde sona erecek.

01.09.2006


 

Genç güreşçiler 4 altın kazandı

Guatamala'nın başkenti Guatamala City'de düzenlenen Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı, 4 altın, 1 gümüş madalya kazanarak takım halinde ikinci oldu.

Rusya ise, 3 altın, 5 bronz madalya ile 70 puanla takım halinde ilk sırada yer aldı.

01.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004